‘Ajax-selectie bezorgt Schreuder nachtmerrie’

Foto: ‘Ajax-selectie bezorgt Schreuder nachtmerrie’

Het is bijzonder onrustig bij Ajax. De Amsterdammers staan tweede na de verloren topper tegen PSV, zijn roemloos uitgeschakeld in de Champions League en ondertussen rommelt het ook nog in de kleedkamer.

Het functioneren van trainer Alfred Schreuder komt steeds vaker ter sprake bij Ajax. “Cruciale vraag voor een trainer: krijg je de kleedkamer nog mee?”, reageert clubwatcher Dick Sintenie van Het Parool in de podcast Branie. Zelf is hij sceptisch in dit geval. “Ik zie wel wat kikkertjes uit de mand springen.”

Er zijn al verschillende Ajax-spelers die naar verluidt ‘not amused’ zijn over de beslissingen van Schreuder. Zo werd Daley Blind twee wedstrijden op rij gepasseerd, waar zelfs Devyne Rensch de voorkeur kreeg als linksback. Wesley Sneijder onthulde in Veronica Offside dat er een stevige discussie geweest is tussen Schreuder en Blind.

Ook in de voorhoede van Ajax zal niet iedereen even enthousiast zijn over Schreuder. De Ajax-trainer lijkt maar geen oplossing te vinden om het Steven Bergwijn en Dusan Tadic naar hun zin te maken, met alle gevolgen van dien. De spitspositie is eveneens een heikel punt gebleken.

Tijd kopen

Sintentie weet dat Schreuder niet lekker op staat. “De directie zal nu hopen dat Ajax tot aan het WK wat tijd weet te winnen door Vitesse en Emmen te verslaan. Daarna, in de winterstop, staan ze voor de vraag: hoe moet het nu verder met Ajax? Het probleem is: een trainerswissel halverwege een seizoen kost je bijna altijd de tweede seizoenshelft en dus de landstitel. Maar voor verdergaan op de huidige voet geldt dat mogelijk ook.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 november 2022 20:00.

Moet Ajax Schreuder ontslaan?

  • Ja
  • Nee
2738+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie