Ajax morele winnaar na gelijkspel in Klassieker

Foto: Ajax morele winnaar na gelijkspel in Klassieker

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de Rotterdamse Kuip is op zondagmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Daarmee kregen de Amsterdammers eigenlijk meer dan ze verdienden, want de thuisploeg kreeg de gehele wedstrijd lang de beste kansen. Toch was het Davy Klaassen een twintigtal minuten voor het laatste fluitsignaal die de gelijkmaker maakte, waardoor zijn team de ‘morele winnaar’ werd.

De Klassieker in De Kuip begon niet stipt om half 3 ‘s middags, door de grote rookontwikkeling in het stadion van Feyenoord, maar na een kort oponthoud kon scheidsrechter Serdar Gözübüyük dan toch op zijn fluitje blazen. Het waren de Rotterdammers die vervolgens de aanval kozen, al kwam het eerste gevaar op naam van een Ajacied: Jurriën Timber verraste zijn eigen doelverdediger Gerónimo Rulli bijna, maar de Argentijn kon nog net redding brengen.

Daarna sloeg de vlam in de pan. Timber en Alireza Jahanbakhsh kregen het met elkaar aan de stok, waarbij de Iraniër een ‘kopstootje’ uitdeelde, zo wilde de Ajax-verdediger het in ieder geval laten lijken. Beide voetballers kregen een gele prent van de leidsman. Na dat verhitte moment kregen de gasten kansen via Mohammed Kudus en Timber, maar het was Feyenoord dat de ban brak.

Uitgerekend Steven Berghuis, die voor het eerst weer in De Kuip speelde na zijn transfer van Rotterdam naar Amsterdam, liet zich de bal afsnoepen, waarna Quilindschy Hartman de bal bij Igor Paixão bracht. De Braziliaanse aanvaller bedacht zich geen moment en haalde schitterend uit; hij liet Rulli kansloos.

Gelijkmaker Ajax

In de rust greep Ajax-trainer Alfred Schreuder in: hij bracht Steven Bergwijn binnen de lijnen voor de onzichtbare Francisco Conceição, waardoor captain Dusan Tadic uitweek naar de rechterkant. De Amsterdammers kwamen langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en na gevaar van Kudus viel de 1-1: Bergwijn probeerde het met een soort omhaal en bereikte Klaassen bij de tweede paal, die weer hulp kreeg van Mats Wieffer.

Na de 1-1 kregen we te maken met een open wedstrijd, maar de beste kans konden we noteren in de absolute slotfase en kwam op naam van invaller Santiago Giménez, die Rulli op de proef stelde maar niet kon kloppen. Een gelijkspel dus, een uitslag waar beide Eredivisie-topclubs niet bijster veel mee opschieten…

Scoreverloop: 1-0 (34′) I. Paixão, 1-1 (71′) D. Klaassen

Speelt Feyenoord gelijk tegen NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie