Ajax mist kansen, krijgt deksel op de neus van Salah

Ajax staat halverwege het thuisduel met Liverpool 1-0 achter. De formatie van Alfred Schreuder begon nog sterk aan het duel, maar de Engelsen kwamen terug. Aan het eind van het eerste bedrijf sloegen The Reds toe.

De Amsterdammers knalden uit de startblokken, en kregen in de 3e minuut al een reuzenkans. Brian Brobbey bezorgde de bal bij Steven Berghuis. De aanvallende middenvelder nam het leer goed mee, om hem vervolgens op de paal te schieten. Later kreeg Dusan Tadic ook nog een goede mogelijkheid, maar vond doelman Alisson Becker op zijn weg.

Liverpool rook kansen aan het eind van de eerste helft. Jordan Henderson was Jorge Sánchesz te slim af en bereikte met een geweldige pass buitenkant voet Mohamed Salah. De Egyptische aanvaller kon de uitgekomen Remko Pasveer verschalken met een simpele voetbeweging. Na een goede aanval leek Darwin Núñez vervolgens de 0-2 te maken, maar een grote misser op de paal zorgt dat Ajax nog in leven is.