Ajax én KNVB krijgen tik op de vingers van rechter

Foto: Ajax én KNVB krijgen tik op de vingers van rechter

Een Ajax-supporter heeft met succes zijn stadionverbod van dertig maanden plus 450 euro boete aangevochten. De Commissie Stadionverboden zou de fan geen eerlijke procesgang hebben gegund, weet het Algemeen Dagblad.

Ajax won op 6 maart van dit jaar met 3-2 van RKC Waalwijk dankzij een late strafschop van Dusan Tadic. De desbetreffende supporter zou met zijn vrienden voortijdig vertrekken, maar bleef halverwege de trap staan vanwege de spannende slotfase. Ondanks het verzoek om door te lopen besloot de hoofdrolspeler in kwestie te blijven staan.

De steward claimt dat de Ajax-supporter hem negeerde en verbaal agressief werd, met zelfs een duw. De supporter had een andere lezing. “Ik treuzelde misschien wat om een kans van Ajax af te kijken, maar dit wordt door misschien wel 2500 mensen gedaan aan het einde van een wedstrijd. En toen werd ik opeens door meerdere beveiligers met veel machtsvertoon meegenomen naar de lift, moest mijn ID laten zien en ben het stadion uitgezet.”

Rechter grijpt in

Ajax besloot de supporter een langdurig stadionverbod op te leggen en deze bleef staan na het beroep bij de Commissie Stadionverboden. Camerabeelden werden echter niet bekeken en de man kreeg evenmin te horen waar de club hem precies van beschuldigde, waardoor de verklaring van één steward zonder hoor en wederhoor volstond. De rechter maakt daar gehakt van en vindt de straf voor een dergelijke actie sowieso veel te zwaar.

De Ajax-supporter heeft nu gelijk gekregen. Diens advocaat Marc Houben stelt: “Als de KNVB met alle zaken omgaat zoals deze, dan zouden veel meer supporters de gang naar de rechter moeten maken. De rechter heeft gehakt gemaakt van de procedure.”

Terechte uitspraak?

  • Ja
  • Nee
937+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie