Ajax-aanwinst geprezen: “Op 6 speler van het jaar geworden”

Foto: Ajax-aanwinst geprezen: “Op 6 speler van het jaar geworden”

Pepijn Lijnders is enthousiast over de transfer van Jordan Henderson naar Ajax. De huidig assistent-trainer van Liverpool werkte jaren samen met de middenvelder en roemt de leidersrol die Henderson bij The Reds vertolkte. Lijnders is daarnaast van mening dat Henderson ook uitstekend op zes kan spelen.

Leider Henderson

“Hij was de aanvoerder, die dicht bij de spelers én dicht bij Jürgen en mij stond”, begin Lijnders over Henderson bij ESPN. “Hij zorgde ervoor dat problemen al waren opgelost voordat ze bij ons terechtkwamen. Spelers spraken vaak eerst met Hendo voordat ze naar Jürgen kwamen. Hij heeft heel veel teamgenoten in bescherming genomen, maar ook bij de les gehouden op momenten dat dit nodig was. Hij heeft het team altijd op sleeptouw genomen.”

Henderson kan op 6 en 8 uit de voeten

Henderson wordt niet direct als een echte nummer zes gezien, maar volgens Lijnders kan hij op die positie ook uitstekend uit de voeten. “Hij heeft voor ons belangrijke wedstrijden gespeeld op 6 en 8. Op 6 is hij in Engeland Speler van het Jaar geworden en op 8 won hij met ons alle grote prijzen. Hij kan beide posities hartstikke goed invullen. Het belangrijkste is dat hij zichzelf kan zijn. Hij moet weten wat er van hem verlangd wordt. Als hij die duidelijkheid heeft, dan kan hij veel coachen en het elftal neerzetten.”

De assistent-trainer van Liverpool, die ook nog even eindverantwoordelijke was bij NEC, denkt dat Ajax een goede zet heeft gedaan met het strikken van Henderson. “Hij heeft nog zo veel in zijn mars in de laatste jaren van zijn carrière. Het is een goede zet van Ajax én een goede zet van Jordan. Het is goed dat hij bij zo’n mooie club als Ajax één van de ervaren spelers kan worden.”

Wat is volgens jou de beste positie voor Henderson bij Ajax?

  • Op 6
  • Op 8
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie