Ajacied is ‘the guy you love to hate’: “Een groot compliment”

Foto: Ajacied is ‘the guy you love to hate’: “Een groot compliment”

Ajax is een club met veel fans, maar ook met veel ‘haters’. En wat dat betreft kan Dusan Tadic wel als de verpersoonlijking van de recordkampioen gezien worden. De Serviër ziet het juist als een groot compliment dat fans van andere clubs vaak een hekel aan hem hebben, zo vertelt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad.

Kritiek doet hem immers niets. “Als mensen met argumenten praten, prima. Maar als ze praten om er een show van te maken, zelfs als ik niet speel, trek ik het slecht. Als ervaren captain richt de kritiek zich vaak eerst op mij, maar je moet daarin dingen meewegen.” Onlangs lag Tadic nog onder vuur omdat hij als veredelde assistent-trainer acteerde, na zijn wissel tegen FC Volendam. “Bij Ajax is alles interessant. Laat staan wat de aanvoerder doet. Dat boeit me alleen niet. Ik praat op het veld ook veel. Ik wilde het team pushen, omdat ik voelde dat de energie afnam. That’s it.”

The guy you love to hate

Alfred Schreuder liet Tadic zijn gang gaan. “Waarom zou hij me naar de bank moeten verwijzen? Ik denk dat hij trots moet zijn omdat hij ziet hoeveel ik om het team geef en alleen wil helpen om te winnen. Dat lijkt me niet meer dan normaal.” Dat hij ‘the guy you love to hate’ is, vindt Tadic ‘een enorm compliment’. “Ajax is de beste en grootste club van Nederland en behoort tot de tien mooiste clubs van Europa. Dit moeten we als onze kracht zien. Iedere speler speelt tegen ons de wedstrijd van zijn leven. Ze willen mij en Ajax allemaal verslaan, omdat wij ze frustreren met titels. Dat is normaal en wij moeten ze blijven frustreren. Die uitdaging wordt steeds groter.”

Op het veld ‘moet je soms een klootzak zijn’, stelt Tadic tot slot: “Ik wil het ook in ons team meer zien. Ik zeg tegen teamgenoten soms ook: je moet er meer aan doen. Ik snap ook wel dat ik bij andere fans het bloed onder de nagels vandaan haal, maar voor mij is het simpel: je moet negentig minuten alles doen wat nodig is om te winnen. Op het veld gaat het er niet om dat je een aardige jongen bent. Dat ben ik buiten het veld heus wel, maar als ik moet vechten, tijdrekken of coachen om te winnen, doe ik dat.”

Terecht dat Tadic altijd in de basis is blijven staan

  • Eens
  • Oneens
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie