Advies aan Ajax: “Huur hem een jaar”

Foto: Advies aan Ajax: “Huur hem een jaar”

Ajax werkt achter de schermen hard aan een versterking in de spitspositie. Volgens Mike Verweij zouden de Amsterdammers er verstandig aan doen om Sydney van Hooijdonk binnen te halen, zo vertelt hij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Zoektocht Ajax naar spits

Sven Mislintat is sinds het begin van de transferperiode al op zoek naar een aanvaller die in staat is om de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey. Onder meer de naam van Joshua Zirkzee kwam de voorbije maanden voorbij, maar de interesse in de Nederlander is nooit serieus geweest. Het verbaast Verweij dat het zo lang moet duren.

“Ik denk dat er aankopen aan zitten te komen. Ik vind het gek dat die nog niet komen. Het is toch niet heel moeilijk om knopen door te hakken en eruit te komen met clubs over spelers die je wilt hebben? Ik denk niet dat het aan Susan Lenderink (financieel directeur, red.) ligt, want er is genoeg geld om uit te geven. Maar ze gokken nog steeds op de eerste keuze op iedere positie”, aldus de clubwatcher.

Chuba Akpom, spits van Middlesbrough, is momenteel in beeld om naar Amsterdam te komen. Met 29 doelpunten in 42 duels maakte hij afgelopen voetbaljaar een uitstekende indruk. “Die jongen heeft een geweldig afgelopen seizoen gehad, maar heeft daarvoor nul keer gescoord bij de clubs waar Arsenal hem aan verhuurd heeft.”

Verleden met Van Hooijdonk

Verweij zou daarom kiezen voor herkenbaarheid en een telefoontje wagen naar Italië. “Ik snap dat het gezien de familiebanden een beetje gevoelig ligt, maar als je een tweede spits zoekt, haal dan gewoon Sydney van Hooijdonk. Huur hem een jaar van Bologna. Maar dat dat niet gaat lukken snap ik gezien het verleden”, waarmee hij wijst op de onenigheid tussen Maurice Steijn en Van Hooijdonk.

Past Van Hooijdonk bij Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
3137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie