‘AC Milan identificeert opvolger Zlatan bij Ajax’

Soccernews

AC Milan klopt mogelijk na dit seizoen aan bij Ajax om zaken te doen. De Italianen zouden namelijk rekening houden met het voetbalpensioen van Zlatan Ibrahimovic (41) en in Mohammed Kudus de ideale opvolger zien.

Volgens de Gazetta dello Sport zijn directeur Paolo Maldini en co er van overtuigd dat de 22-jarige Kudus het gat zou kunnen vullen, mocht Ibrahimovic er de brui aan geven komende zomer. De huidige alternatieven, Divock Origi en Olivier Giroud, zijn reeds te licht bevonden voor die rol.

Volgens de roze sportkrant heeft het bestuur veertig miljoen euro vrijgemaakt voor het vinden van een nieuwe spits. Enkele jaren geleden betaalde Ajax nog zo’n zeven miljoen euro voor Kudus, die de laatste weken heel veel indruk maakt als valse spits.

Zlatan Ibrahimovic

“Pas als ik een speler zie die sterker is dan ik, dan stop ik. Maar ik heb hem nog niet gezien”, zei Zlatan onlangs nog over een mogelijk voetbalpensioen. De aanvaller staat met een zware knieblessure de rest van dit kalenderjaar buiten spel. “Ik ben arrogant en ik heb geen angst. Het gaat goed, ik werk elke dag om terug te komen. Als ik terug kom zal je weer van mij horen, daar kan je op rekenen. Het vraagt wel geduld, dat is nu de sleutel.”

Toch liet Ibrahimovic óók zijn menselijke kant zien in het interview als het gaat over de pijn in zijn knie toen hij zonder voorste kruisband speelde. “Ik heb nog nooit zoveel geleden op en naast van het veld”, verklaarde de spits, die wel op eigen wijze zijn draai er aan gaf omdat hij is blijven doorgaan. “Ik maakte van iets onmogelijks iets mogelijks.”

TIP: Wint Milan van Chelsea? Pak 5x je inzet!

Zou Milan een goede stap zijn voor Kudus?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
709+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie