Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘100 miljoen voor Jerdy Schouten’

Foto: ‘100 miljoen voor Jerdy Schouten’

Jerdy Schouten presteerde uitstekend bij Bologna in de Serie A, maar na zijn transfer naar Eredivisie-landskampioen PSV is hij pas écht boven komen drijven. De middenvelder speelde een puike partij met het Nederlands elftal tegen Canada en kan op het aanstaande Europees kampioenschap voor een ontploffing zorgen.

Megatransfer lonkt voor PSV-revelatie Jerdy Schouten

Het is natuurlijk allerminst zeker dat bondscoach Ronald Koeman hem in de basis zet, maar het is óók geen onmogelijkheid. Voorafgaand aan het seizoen 2023-2024 betaalde PSV in ieder geval vijftien miljoen euro voor zijn spelmaker, diens waarde slechts een klein jaartje later al op maar liefst 28 miljoen euro wordt geschat. En dat bedrag zou natuurlijk nog veel verder kunnen stijgen.

Aan interesse ook geen gebrek, want het Eindhovens Dagblad bracht onlangs Champions League-finalist Borussia Dortmund én Serie A-grootmacht Juventus in verband met Schouten. De spelers die PSV de Eredivisie-schaal bezorgden doen het goed in de Europese top, want ook voetballers als Joey Veerman en Johan Bakayoko hebben veel vrijers.

‘Hoeveel hij kost? 100 miljoen’

Bij VoetbalPrimeur kreeg Willy van de Kerkhof de vraag welke PSV’er deze zomer níét mag vertrekken, onder geen beding. “Schouten!”, schreeuwde hij bijna uit. “Die moet hier blijven. En als hij weggaat, dan moet hij honderd miljoen euro opbrengen. Hij is de heerser van de achterhoede en het middenveld. Hij geeft bijna geen foute ballen, is altijd aanspeelbaar, is sterk met de kop en heeft een goede conditie. Een allround-speler. Je zou bijna zeggen: een type Van de Kerkhof.”

Zie jij hem een supertransfer maken?

  • Ik wel
  • Ik niet
5706+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie