Zenit krijgt de bal niet in het net in Vladivostok

Soccernews

[b]Luch Vladivostok – FC Zenit Sint-Petersburg 0-0[/b]
Zenit Sint-Petersburg heeft geen goede zaken gedaan in het oosten van Rusland. In een inhaalduel in de Russische Premjer League trok de ploeg van de Nederlandse trainer Dick Advocaat deze keer niet aan het langste einde. Luch Vladivostok bleek een defensief stugge tegenstander en wist de nul te houden tegen de aanvallers uit ‘de Tsaarstad’.

In de eerste helft van het duel werd meteen duidelijk waarom Luch zou laag op de ranglijst staat. De thuisploeg bezette vooraf de gedeelde laatste plek in de Premier League en speelde ook niet denderend. De gastheer gokte vooral op één punt en verdedigde met man en macht tegen de Russische aanvallers van Advocaat. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft drukte Zenit het gaspendaal meer in, maar bleef de equipe uit het oosten van de voormalige Sovjet Unie met pijn en moeite overeind. Het werd 0-0. Zenit, dat door het bereiken van de UEFA Cup-finale enkele competitieduels mocht uitstellen, heeft nog drie extra wedstrijden te goed en staat met veertien punten elfde. Luch ontstijgt de gedeeld laatste plaats en neemt één punt voorsprong op nummer zestien, FK Khimki.