Zelfde besluit als bij Feyenoord-Roma: ook geen uitfans welkom in Nice

Foto: Zelfde besluit als bij Feyenoord-Roma: ook geen uitfans welkom in Nice

FC Basel mag geen uitsupporters meenemen voor de Conference League-return donderdag tegen OGC Nice. De lokale autoriteiten vreesden ongeregeldheden bij het treffen aan de Franse kust.

Nice weert Basel-supporters uit angst

Vorige week sprak de burgemeester van Nice Christian Estrosi al zijn zorgen uit over de komst van Basel-fans naar zijn stad. Vorige maand zorgden Zwitserse supporters nog voor onrust tijdens het treffen met Olympique Marseille, in de achtste finale van de het Europese clubtoernooi.

De plaatselijke autoriteiten hebben besloten over te gaan tot stevige maatregelen om nieuwe rellen te voorkomen. Nice is van woensdagochtend 10.00 tot vrijdag 21.00 uur verboden terrein voor de aanhang van Basel. Zo moet de Zwitserse topclub, met Wout Burger in de gelederen, proberen de halve finale te bereiken zonder meegereisde fans. Het heenduel in Basel eindigde in 2-2.

In navolging van Feyenoord-Roma

Met deze maatregel wordt het voorbeeld gevolgd als bij de tweestrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Zowel in Rotterdam als in de Italiaanse hoofdstad zijn geen fans van de bezoekende club welkom. Ook daar werd er gevreesd voor ongeregeldheden.

Boze UEFA dreigt met consequenties

De UEFA is niet te spreken over een verbod van uitsupporters. De Europese voetbalbond denkt aan straffen als lokale autoriteiten dergelijke maatregelen nemen. “Als uitfans het stadion niet mogen betreden, wordt de wedstrijd daar voortaan niet gespeeld. Zo simpel ligt het wat ons betreft”, klonk president Aleksander Ceferin stelling, nadat Italiaanse autoriteiten de uitfans van Eintracht Frankfurt weerden voor het Europese duel in Napoli.

Snap je deze beslissing?

  • Ja, alles om geweld te voorkomen
  • Nee, uitfans mogen niet geweerd worden!
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie