Zaakwaarnemer gaat Rafael van der Vaart helpen

Soccernews

Sören Lerby, de zaakwaarnemer van Rafael van der Vaart, gaat vandaag met de leiding van Hamburger SV om de tafel zitten om een doorbraak te creëren in de onderhandelingen tussen Valencia en Hamburger SV. Rafael van der Vaart heeft al meerdere keren aangegeven dat een droom zou uitkomen als hij naar Valencia CF zou transfereren.

,,Ik wil kijken of we een oplossing kunnen vinden, want Rafael wil erg graag naar Spanje”, aldus Lerby. In de gesprekken met Van der Vaart is wel duidelijk geworden dat de Nederlands-international koste wat kost naar Valencia wil. Van der Vaart heeft in Hamburg in harde bewoordingen laten weten dat hij wil vertrekken bij HSV en dat hij ook recht heeft op een grote transfer naar de Spaanse Primera División.

,,Het is arrogant dat de club niet eens heeft willen praten”, vertelde Rafael van der Vaart na de training aan het [i]Algemeen Dagblad[/i]. ,,Ik heb een droom en die wordt nu verstoord.” De aanvallend ingestelde middenvelder en tevens aanvoerder bij Hamburger SV voert ook emotionele redenen aan voor een transfer. ,,In Valencia wonen mijn grootouders. Die zijn 80 jaar en die dromen ervan om mij daar nog te zien voetballen.”

De transfer zal sneller doorgang vinden als Valencia het bod van veertien miljoen euro verhoogt. ,,Ik hoop dat Valencia het nog niet opgeeft en tot het bittere eind om mij strijdt”, vervolgt Rafael van der Vaart.

De leiding van de Duitse club probeert de speler duidelijk te maken dat het niet om meer geld te doen is. ,,We willen hem gewoon niet kwijt. Hij is onverkoopbaar en té belangrijk voor de ploeg”, aldus sportdirecteur Dietmar Beiersdorfer.

Van der Vaart zegt verder ook dat als de transfer naar Valencia geen doorgang kan vinden hij de deur naar Hamburger SV niet dicht wil smijten. ,,Als het er op uitdraait dat ik hier moet blijven, zal ik werkelijk honderd procent voor HSV geven. Zo zit ik in elkaar. Ik laat het elftal niet in de steek.”

Vanavond zullen we horen wat die woorden waard zijn. HSV speelt dan in Boedapest tegen Honved voor de UEFA Cup. Er wordt gevreesd dat Van der Vaart zich voor dat duel zal terugtrekken met een ‘blessure’, zoals Khalid Boulahrouz dat vorig jaar, kort voor zijn overgang naar Chelsea, deed. Speelt Van der Vaart wel, dan zal hij voor geen andere club meer in Europees verband in actie kunnen komen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:04
0+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
5+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
255+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
135+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
16+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
41+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
24+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
17+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
457+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
773+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
832+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
732+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
206+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
341+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
175+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1458+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
180+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
124+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
140+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie