WKE laat De Graafschap zweten, Achilles verrast RKC

Soccernews

[b]WKE-De Graafschap 2-4[/b]
De Graafschap heeft met de nodige moeite de volgende ronde van het KNVB-Bekertoernooi bereikt. Op het woonwagenkamp van Emmen wisten [i]De Superboeren[/i] in een spectaculair duel de amateurs toch met lege handen achter te laten.

WKE nam brutaal het initiatief en kreeg kansen via Berend Oosting, Paul Weerman en Theo Genissen. Helaas voor de Emmenaren gingen die pogingen niet in het doel. De Graafschap was wat scherper voor de goal en kwam op voorsprong via Jason Oost.

Na rust forceerde de Graafschap de beslissing en scoorde twee maal via Donny de Groot en een fraaie treffer van Geert den Ouden. WKE tekende een kwartier voor tijd nog voor de eretreffer via Weerman. Toch leek het nog even spannend te worden, toen Bjorn Zwikker nog een grote kans kreeg, maar Stefan Postma redde zijn club voor een hectische slotfase. De aansluitingstreffer kwam er toch nog, het doelpunt kwam op naam van Berry Hoogeveen. Waar WKE alles of niets speelde kon opnieuw Den Ouden scoorde en dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

[b]Scoreverloop[/b]
0-1 (24′) Jason Oost
0-2 (67′) Donny de Groot
0-3 (75′) Geert den Ouden
1-3 (77′) Paul Weerman
2-3 (89′) Bjorn Zwikker
2-4 (91′) Geert den Ouden

[b]RKC Waalwijk-Achilles 29 1-2[/b]
Achilles 29 uit Groesbeek heeft RKC Waalwijk uit het bekertoernooi gewipt. In het Mandemakers Stadion leek niks aan de hand door een treffer van Anton Jongsma, maar in de slotfase kwam Achilles sterk terug door twee treffers van Thijs Hendriks. Een penalty veroorzaakt door Theo Zwarthoed, waarvoor hij rood kreeg en een droog schot van Hendriks velde het vonnis van de Waalwijkers.

[b]Scoreverloop[/b]
1-0 (18′) Anton Jongsma
1-1 (77′) Thijs Hendriks
1-2 (82′) Thijs Hendriks

[b]Excelsior-FC Den Bosch 2-0[/b]
Excelsior heeft ten koste van FC Den Bosch de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In de slotfase waren de Rotterdammers succesvol via treffers van Rogier Veenstra en Mathijs Menard.

[b]Scoreverloop[/b]
1-0 (82′) Rogier Veenstra
2-0 (87′) Mathijs Menard

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie