WK-voetbal 2010 mogelijk niet in Zuid-Afrika

Soccernews

[img align=left]uploads/logo wk 2010[/img]Het aankomende WK-voetbal is mogelijk niet in Zuid-Afrika. Het land kan de enorme organisatie van het toernooi niet aan. ‘Zuid-Afrika is er echt niet klaar voor. Iedereen gunt het ze, maar als ze niet kunnen, moeten ze het niet doen, anders wordt het een chaos’. Aldus een woordvoerder van Sportweek.

De president van de FIFA Sepp Blatter zou in het geheim naar Afrika zijn gereisd om polshoogte te nemen van de situatie vier jaar voor het Wereldkampioenschap van start gaat. Wanneer het WK in 2010 aan een ander land wordt toegewezen, kan het gevolgen hebben voor de carrière van Blatter bij de FIFA. Volgend jaar gaat de preses op voor de herverkiezing van zijn voorzitterschap. Als het WK aan een ander land zou moeten worden gegeven dan zou dat een groot verlies betekenen voor Blatter, omdat hij dan veel Afrikaanse stemmen misloopt.

Als het WK 2010 zou moeten worden toegewezen aan een ander land dan zouden de Verenigde Staten op nummer één staan vanwege de televisierechten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie