Wéér krijgt Mislintat ervan langs in De Telegraaf: “Niemand snapt wat hij daar kwam doen”

Foto: Wéér krijgt Mislintat ervan langs in De Telegraaf: “Niemand snapt wat hij daar kwam doen”

Voert De Telegraaf een hetze tegen directeur voetbalzaken van Ajax Sven Mislintat? Dat verwijt kreeg de krant de afgelopen periode uit verschillende hoeken. In de nieuwe column van clubwatcher Mike Verweij werd de Duitser in ieder geval weer keihard aangepakt.

Wederom forse kritiek op werkwijze Mislintat bij Ajax

Volgens Verweij is de leiding, en dan vooral Mislintat, niet goed voorbereid op het vertrek van Jurriën Timber. Het werd afgelopen winter al duidelijk dat de verdediger een stap wilde maken, maar recent startte men in Amsterdam pas naar het zoeken van een opvolger. “Ajax wist dat Jurriën Timber zou vertrekken. Daar waren zelfs afspraken over gemaakt. Vanaf januari had Ajax dus potentiële opvolgers in beeld kunnen hebben, waardoor er direct na Timbers transfer naar Arsenal een klap op een deal kon worden gegeven. Het is niet gebeurd”, begon Verweij kritisch.

“De Duitser vertrouwt volledig op zijn eigen, louter buitenlandse relaties in de voetballerij én op data”, vervolgde de journalist. “Dat Ajax geen enkele scout afvaardigde naar het WK Onder 20, afgelopen mei en juni in Argentinië, was wat dat betreft een teken aan de wand. In het verleden zorgde Ajax er altijd voor dat het bij WK’s op de voorste rij zat voor de grote talenten. Voor de adviezen van Nederlandse makelaars staat hij zelden open. De nieuwe spits van Feyenoord, Ayase Ueda, werd net als een rits aan rechter centrale verdedigers ook in Amsterdam aangeboden, maar er volgde vaak niet eens een antwoord.

Gebrekkige communicatie

Volgens de Ajax-watcher communiceert Mislinat weinig. “De bal ligt bij Mislintat, die nu de kans krijgt iedereen positief te verrassen en alsnog het vertrouwen te winnen van de spelers. Die hebben het als vreemd ervaren dat hij tijdens het trainingskamp een week lang heeft rondgelopen in het spelershotel en met geen enkele Ajacied een gesprek heeft gevoerd.”

Goede punten in deze column?

  • Vind ik wel
  • Nee, ze voeren een hetze
598+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie