EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wat is het officiële lied van EURO 2024?

Foto: Wat is het officiële lied van EURO 2024?

Zoals bij iedere editie van het Europees kampioenschap is er een officieel nummer die wordt uitgebracht, zo ook voor het EK van 2024. Voor dit jaar hebben Meduza, OneRepublic en de Duitse sing- en songwriter Leony het nummer ‘Fire’ gemaakt.

Wat is het officiële lied van het Europees kampioenschap 2024?

Philip Lahm, toernooidirecteur van het EK 2024 en voormalig aanvoerder van het nationale elftal van Duitsland, straalt enthousiasme uit voor de muziek. “Voetbal en muziek moeten mensen samenbrengen. Tijdens UEFA EURO 2024 willen we de diversiteit van Europa vieren en het gevoel van saamhorigheid versterken.”

Fire

Het nummer heeft een totale duur van twee minuten en 48 seconden. Ryan Tedder, zanger van de Amerikaanse band OneRepublic, is de schrijver van het nummer. “We hebben het geschreven voor voetbal- en muziekfans overal ter wereld, in de hoop dat het ons zal inspireren en verenigen terwijl we aftellen naar UEFA EURO 2024.” De productie is in handen van de Italiaanse dj-trio MEDUZA, die zelf allemaal fervente voetbalfans zijn. Ze benadrukken: “Meer dan ooit valt de kracht van muziek om ons te verenigen niet te ontkennen. We vinden het geweldig om onze passie voor het spel te combineren met onze muziek voor UEFA EURO 2024.”  

Vorige edities

Voor het Europees kampioenschap van 1992 in Zweden werd voor het eerst een officieel lied gemaakt. De twee Zweedse artiesten Towe Jaarnek en Peter Jöback schreven het nummer ‘More Than A Game’. Opvallend genoeg is voor de EK’s van 2008 en 2012  hetzelfde nummer gebruikt: Rollo Armstrong met ‘UEFA EURO 2008 Theme Song’.

Voor het Europese eindtoernooi van 2016 werd het bekende ‘This One’s For You’ uitgebracht door de Franse dj en producer David Guetta en de Zweedse zangeres Zara Larsson. Bij dit nummer werd een speciale manier bedacht om mensen te betrekken bij het maken van dit lied. Er is een site en een app opgericht waarmee mensen een klein stukje zang konden opnemen, deze werden samengevoegd en in het nummer verwerkt. In totaal hebben meer dan een miljoen mensen meegedaan.

Het nummer van de laatste editie van het EK, uit 2021, is geproduceerd oor de Nederlandse dj Martin Garrix, samen met twee leden van U2: gitarist The Edge en zanger Bono. De titel is van het nummer is ‘We Are The People’.

Is ‘Fire’ een goed nummer?

  • Ja, erg leuk
  • Nee, niet mijn smaak
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie