Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wat is de bal van het EK 2024?

Foto: Wat is de bal van het EK 2024?

Het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland staat voor de deur en ook voor dit toernooi is er een speciale bal ontworpen. Met zijn opvallende kenmerken en innovatieve ontwerp staat deze wedstrijdbal klaar om de sterren van het toernooi te begeleiden. Maar hoe ziet de bal voor het komende EK er eigenlijk uit?

Wat is de officiële bal op het EK 2024?

Net als eerdere edities van het Europees kampioenschap is het Duitse merk Adidas de producent van de bal. De officiële naam luidt ‘Adidas Fussballliebe Pro’. Deze kleurrijke bal zal gebruikt worden voor alle wedstrijden van het EK en staat volledig in het teken van de enorme passie voor het voetbal die spelers overal ter wereld tonen.  

Design

Het kleurenpatroon is een eerbetoon aan alle deelnemende landen van het toernooi, en er staan tien kleine plaatjes op die de stadions laten zien waar de wedstrijden worden gespeeld. Gemaakt in samenwerking met topvoetballers die op het EK spelen, heeft deze Adidas-bal een nieuwe buitenkant die is ontworpen voor uiterst precies spel op het allerhoogste niveau.

Het design van de EK-bal weerspiegelt de dynamiek van het spel, met opvallende zwarte vleugelvormen die worden geaccentueerd door kleurrijke randen, bochten en stippen. Het gebruik van rood, blauw, groen en oranje viert zowel de levendigheid die de deelnemende landen naar het toernooi brengen als de eenvoudige schoonheid van voetbal, geliefd bij fans wereldwijd.

Innovaties

Deze bal is geavanceerder dan ooit. Zo is de vliegsnelheid en rotatie van de bal verbeterd. Dankzij de nieuwe Precisionshell-technologie van de Fussballliebe-bal kun je de bal overal op het veld precies plaatsen, net waar je hem wilt hebben. Deze nieuwe technologie maakt het makkelijk voor spelers om de bal precies te sturen waar ze willen, wat betekent dat ze hun passes en schoten veel beter kunnen controleren.

In het hart van deze voetbal bevindt zich een IMU-bewegingssensor, die elke beweging van de bal registreert. Deze technologie combineert gegevens over de spelerspositie met kunstmatige intelligentie en ondersteunt daarnaast de semi-geautomatiseerde buitenspeltechnologie van de UEFA. Dit stelt het scheidsrechterskorps in staat om sneller beslissingen te nemen tijdens de wedstrijd.

Duurzaam

De officiële bal van het EK 2024 gaat een stap verder in duurzaamheid door gebruik te maken van gerecycled polyester, waterverdragen inkt en een groter aandeel aan bio-gebaseerde materialen dan ooit tevoren bij een Adidas-wedstrijdbal. Elke laag van deze bal is speciaal ontworpen om materialen als maïsvezels, suikerriet, houtpulp en rubber op te nemen, waarmee een nieuwe standaard voor milieuvriendelijkheid wordt gezet in de wereld van het voetbal.

Is het een mooie bal?

  • Ja
  • Nee
37+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie