Vuurwerk in CL: City verslaat Real met 4-3

Foto: Vuurwerk in CL: City verslaat Real met 4-3

Manchester City en Real Madrid hebben dinsdagavond voor vuurwerk gezorgd in de eerste halve finale van de Champions League. De Engelse topclub domineerde in het eigen Etihad Stadium en zegevierde met 4-3.

Real Madrid strompelde de afgelopen maanden naar de laatste vier van de Champions League. Het team van Carlo Ancelotti rekende met veel moeite af met Paris Saint-Germain en Chelsea. In Manchester werd al snel duidelijk dat ook dit tweeluik niet van een leien dakje zou gaan. Na slechts anderhalve minuut kopte Kevin De Bruyne een voorzet van Riyad Mahrez tegen de touwen: 1-0.

De Madrilenen werden in de openingsfase totaal overlopen en al na elf minuten was het opnieuw bingo voor de thuisploeg. Ditmaal gaf De Bruyne de beslissende pass en maakte Gabriel Jesus het knap af: 2-0. In die fase vergat Phil Foden het duel mogelijk al op slot te gooien door de marge naar drie te tillen, maar zijn inzet eindigde net naast het doel van Thibaut Courtois.

Real Madrid knokt zich terug

Real Madrid knokte zich gaandeweg de eerste helft wel beter in de wedstrijd. City ontsnapte doordat John Stones de bal op de eigen paal werkte, al ging de vlag sowieso in de lucht voor buitenspel. In de 33ste minuut was het alsnog raak voor de aanstaande kampioen van Spanje. Karim Benzema bewees andermaal zijn klasse door de 2-1 binnen te werken.

In de tweede helft voerde City de druk op het Madrileense doel weer op. Mahrez en Foden kregen dé kans om er 3-1 van te maken, maar eerstgenoemde schoot op de paal en vervolgens wist de Real-defensie een rebound te blokken. Het bleek uitstel van executie. Op aangeven van Fernandinho kopte Foden alsnog de derde treffer van The Citizens achter Courtois.

Real knokte zich vrijwel direct na de derde tegentreffer weer terug in de wedstrijd. Vinícius Júnior kreeg de vrijheid om op te stomen richting het City-doel en maakte het koeltjes af in de verre hoek: 3-2. Real wilde hooguit met één treffer achterstand de return in, maar daar wilde de thuisclub dan weer niets van weten. In de 74ste minuut kegelde Bernardo Silva de bal heerlijk in de bovenhoek: 4-2.

Benzema maakt spektakelstuk compleet

Nog altijd bleek Real Madrid niets te willen weten van een overgave. Aymeric Laporte veroorzaakte een penalty middels een handsbal en à la Panenka onderstreepte Benzema wéér zijn waarde voor de Spaanse grootmacht. Hij bepaalde de eindstand op 4-3.

De return is volgende week in het Bernabéu. De winnaar van dit tweeluik stuit in de finale op Liverpool of Villarreal.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Kevin De Bruyne, 2-0 (11′) Gabriel Jesus, 2-1 (33′) Karim Benzema, 3-1 (53′) Phil Foden, 3-2 (55′) Vinícius Júnior, 4-2 (74′) Bernardo Silva, 4-3 (82′) Karim Benzema (strafschop)

TIP: Eindigt Leeds-City in een gelijkspel? Win 6.10 keer je inleg!

Wie wint dit tweeluik?

  • Manchester City
  • Real Madrid
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie