Vrouw Tom Egbers slaat terug: “Trial by media”

Foto: Vrouw Tom Egbers slaat terug: “Trial by media”

Janke Dekker is niet te spreken over de manier waarop zij, haar man Tom Egbers en de kinderen zijn behandeld. De presentator van NOS Studio Sport raakte in opspraak door een NRC-artikel.

Zelfs kinderen werden bedreigd

Dekker vertelt nu aan het Algemeen Dagblad: “We werden van de ene op de andere dag gecanceld. We kwamen niet meer buiten en zijn van sociale media afgegaan. Toen die anonieme lui ons niet konden bereiken, kwamen de doodsbedreigingen zelfs via de accounts van onze kinderen. Er stonden paparazzi op de stoep. In talkshows werd van alles over ons beweerd, zogenaamd door tafelgasten die ons gesproken hadden. Wat kunnen mensen liegen!”

Het gezin besloot zelfs enige tijd naar het buitenland te vluchten. De vrouw van Egbers heeft inmiddels een theaterstuk gemaakt over de kwestie. “In het eerste half jaar was ik niet in staat om op al die mensen te reageren. Ik was kapot. Maar toen Peter, mijn impresariaat, in de zomer belde, werd er iets in mij getriggerd. Hij had mijn theatertour, die aanvankelijk over het overleven van theatermakers na de coronapandemie ging, nooit afgezegd.”

Rechten geschonden

Dekker beaamt dat het ‘een privékwestie’ betreft, maar stelt zij: “We zijn vogelvrij verklaard. Kijk, wij hebben in Nederland de Universele Rechten van de Mens ondertekend. Daar staat een aantal rechten in. Eén: Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Geschonden! Twee: Je hebt recht op privacy en bescherming van je goede naam. Ook geschonden! Drie: ieder mens heeft recht op een eerlijk proces met een onafhankelijke rechter. Dit was geen eerlijk proces, maar een trial by media. Er ligt geen aangifte of klacht tegen hem, enkel de beschuldigingen van anonieme bronnen. Ook als we bewijzen dat de beschuldigingen niet kloppen, komt het nooit meer goed.”

Heeft zij gelijk?

  • Ja
  • Nee
755+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie