‘Voormalig PEC-aanvaller maakt droomtransfer naar Europese top’

Foto: ‘Voormalig PEC-aanvaller maakt droomtransfer naar Europese top’

Benson Manuel zet in korte tijd grote stappen in zijn loopbaan. Twee jaar geleden speelde de Belgische aanvaller nog op huurbasis voor PEC Zwolle, nu lonkt een droomtransfer naar de Europese top.

Geleidelijk naar de top

Manuel streek in de winter van 2021 neer bij PEC, dat hem een halfjaar huurde van Antwerp. Bij vlagen was zijn talent in Zwolle al te zien. Hij keerde terug naar België, waar hij uitgroeide tot een belangrijke speler. Vorige zomer maakte Manuel voor vier miljoen euro de overstap naar Burnley, toentertijd een recordbedrag voor de ploeg van Mark van Bommel en Mark Overmars.

In The Championship maakte onze zuiderbuur grote indruk met Burnley, dat inmiddels de terugkeer naar de Premier League heeft gerealiseerd. Manuel was in alle competities goed voor twaalf treffers en vijf assists. De vraag is of de Belg met ploeg van Vincent Kompany na de zomer het avontuur op het hoogste niveau aangaat. Er zou inmiddels namelijk de nodige interesse zijn.

Clubs van formaat

Volgens Eker Konur hebben een aantal absolute grootmachten Manuel op de korrel. Op Twitter schrijft hij dat Internazionale, Borussia Dortmund en Olympique Marseille de 26-jarige op de korrel hebben. Volgens Transfermarkt is Manuel nog steeds zo’n vier miljoen euro waard zijn. Om het contract tot 2026 af te kopen lijkt het erop dat geïnteresseerde clubs wel een stuk meer moeten betalen.

Had jij dit zien aankomen?

  • Ja, altijd al een talentvolle jongen
  • Nee, totaal niet
225+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie