Voorbeschouwing: AC Milan-Liverpool

Soccernews

[img align=left]uploads/cl.jpg[/img]Athene maakt zich op voor de finale van de Champions League. AC Milan en Liverpool treffen elkaar in het Olympisch Stadion in de Griekse hoofdstad voor de titanenstrijd. Beide teams kunnen over een volledig fitte selectie beschikken voor de clash.

Aan de zijde van [i]The Reds[/i] was Boudewijn Zenden lange tijd een twijfelgeval door een enkelblessure, maar de middenvelder lijkt op tijd fit te raken. “Het lijkt erop dat het goed komt, hij heeft al weer meegetraind en ik verwacht dat hij kan spelen,” zo liet manager Rafael Benitez weten.

Slechts Momammed Sissoko is absent bij de Engelsen, die waarschijnlijk met een vijfmans middenveld zullens starten. Jermaine Pennant en Boudewijn Zenden zijn daarbij waarschijnlijk de buitenste middenvelders.

Milan-trainer Carlo Ancelotti stuurde afgelopen weekend, in het duel tegen Udinese (2-3 verlies) een B-formatie het veld in en kan daardoor over een fitte en uitgeruste ploeg beschikken. Zijn enige dilemma vormt nog de voorhoede. Voor de enige plek in de aanval strijden [i]Pippo[/i] Inzaghi en Alberto Gilardino nog.

Wat Ancelotti wel zeker wist, is dat zijn ploeg een uitmuntende prestatie heeft geleverd dit seizoen. “Wat wij gepresteerd hebben is uitmuntend. We hebben het verdiend om deze finale te bereiken, misschien wel het meeste van alle teams omdat we met strafpunten dit seizoen begonnen.”

Zijn spelmaker Kaká, dit seizoen topscorer in het miljoenenbal, waarschuwt vooral voor de kwaliteiten van Peter Crouch. “Hij is een zeer gevaarlijke speler in de lucht, hij gaat altijd voor de bal als die in de buurt is. We moeten hem zeer goed bewaken.”

Aan de zijde van de Engelsen waarschuwt men ook voor de 25-jarige Braziliaanse spelmaker, maar laat men ook weten geen vaste man op hem te zetten. “We weten dat Kaká een goede speler is maar ons systeem is zonedekking. Dat zal in de finale absoluut niet anders zijn.”

Aanvoerder Steven Gerrard refereerde de Italianen nog maar eens aan de Champions League-finale in 2005, toen beide ploegen elkaar ook troffen. Na een dramatisch duel won Liverpool destijds na strafschoppen. “Wij willen deze truc herhalen,” zo waren de duidelijke woorden van de middenvelder.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:45
0+
‘Hij is intelligenter, dat stoort Tietenmannen en sommige analisten’
12:27
116+
Driessen noemt 3 Oranje-reserves die ‘flink tegenvallen op de trainingen’
12:13
17+
‘Voor Eredivisie-begrippen tactisch heel ver, beste trainer die ik gehad heb’
12:00
94+
Van GOAT sloopt Messi-droom
11:52
137+
‘Bij Ajax hoor je nooit dat hij problemen heeft, bij Feyenoord wel’
11:38
0+
Dochter schept duidelijkheid over gezondheidsstatus Pelé
11:23
280+
Beveiliging voor vrouw en kinderen Virgil van Dijk
11:03
404+
‘Supertalent ligt op ramkoers bij Ajax’
10:39
167+
Lof voor ‘stille kracht Oranje’: “Doet weinig verkeerd”
10:21
372+
Derksen: ‘Met hem in het centrum kun je nooit wereldkampioen worden’
10:05
30+
Fransen vertrouwen op ‘de bliksem’, Engelsen smullen van ‘blockbuster’
09:50
97+
Noppert vreest Messi niet: ‘Hartstikke leuk, maar ook deze moeten we pakken’
09:35
35+
Sadilek twijfelde over stoppen: ‘Heb een hele slechte periode gehad’
09:20
227+
Is deze Oranje-speler momenteel onmisbaar? ‘Hij doet het echt goed”
08:59
168+
Martínez kijkt uit naar ontmoeting met Ajacieden: ‘Ga ze nog wel een berichtje sturen’
08:45
540+
Van Gaal krijgt verrassende tip: ‘Snap ook niet dat hij ernaast zit’
08:22
177+
Wenger: ‘Van Gaal kan alleen met wereldbeker discussie beëindigen’
08:04
618+
‘Lionel Messi verpest Oranje-droom’
07:47
783+
Ajax-probleem Blind geduid: ‘Onder Van Gaal is er geen ruimte’
07:30
255+
Maduro verklapt ‘geheime’ tactiek Van Gaal
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie