Voorbeschouwing: AC Milan-Liverpool

Soccernews

[img align=left]uploads/cl.jpg[/img]Athene maakt zich op voor de finale van de Champions League. AC Milan en Liverpool treffen elkaar in het Olympisch Stadion in de Griekse hoofdstad voor de titanenstrijd. Beide teams kunnen over een volledig fitte selectie beschikken voor de clash.

Aan de zijde van [i]The Reds[/i] was Boudewijn Zenden lange tijd een twijfelgeval door een enkelblessure, maar de middenvelder lijkt op tijd fit te raken. “Het lijkt erop dat het goed komt, hij heeft al weer meegetraind en ik verwacht dat hij kan spelen,” zo liet manager Rafael Benitez weten.

Slechts Momammed Sissoko is absent bij de Engelsen, die waarschijnlijk met een vijfmans middenveld zullens starten. Jermaine Pennant en Boudewijn Zenden zijn daarbij waarschijnlijk de buitenste middenvelders.

Milan-trainer Carlo Ancelotti stuurde afgelopen weekend, in het duel tegen Udinese (2-3 verlies) een B-formatie het veld in en kan daardoor over een fitte en uitgeruste ploeg beschikken. Zijn enige dilemma vormt nog de voorhoede. Voor de enige plek in de aanval strijden [i]Pippo[/i] Inzaghi en Alberto Gilardino nog.

Wat Ancelotti wel zeker wist, is dat zijn ploeg een uitmuntende prestatie heeft geleverd dit seizoen. “Wat wij gepresteerd hebben is uitmuntend. We hebben het verdiend om deze finale te bereiken, misschien wel het meeste van alle teams omdat we met strafpunten dit seizoen begonnen.”

Zijn spelmaker Kaká, dit seizoen topscorer in het miljoenenbal, waarschuwt vooral voor de kwaliteiten van Peter Crouch. “Hij is een zeer gevaarlijke speler in de lucht, hij gaat altijd voor de bal als die in de buurt is. We moeten hem zeer goed bewaken.”

Aan de zijde van de Engelsen waarschuwt men ook voor de 25-jarige Braziliaanse spelmaker, maar laat men ook weten geen vaste man op hem te zetten. “We weten dat Kaká een goede speler is maar ons systeem is zonedekking. Dat zal in de finale absoluut niet anders zijn.”

Aanvoerder Steven Gerrard refereerde de Italianen nog maar eens aan de Champions League-finale in 2005, toen beide ploegen elkaar ook troffen. Na een dramatisch duel won Liverpool destijds na strafschoppen. “Wij willen deze truc herhalen,” zo waren de duidelijke woorden van de middenvelder.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie