‘Victorie Stadion naam nieuwe AZ-stadion’

Soccernews

Het nieuwe AZ-stadion krijgt de naam Victorie Stadion. Tenminste, dat bevestigen welingelichte bronnen. Volgende week vrijdag maakt AZ-voorzitter Dirk Scheringa de naam officieel bekend.

Het Victorie Stadion was ook de meest genoemde naam die de lezers van de Alkmaarsche Courant, een van de edities van het Noordhollands Dagblad, hebben ingezonden.

Victorie is onlosmakelijk met de stad Alkmaar verbonden. De 8 Oktober Viering is te danken aan de victorie van de Alkmaarders op de Spanjaarden. In de stad zijn diverse referentiepunten die met die overwinning van de burgerij in 1573 te maken hebben. De lezers van de Alkmaarsche Courant doken met hun naamsuggesties ook de geschiedenis van de in 1967 opgerichte fusieclub (Alkmaar ’54/Zaanstreek ) in.

De naam Molenaar Stadion, de weldoeners van weleer waarmee AZ in 1981 kampioen werd, was nummer twee. Op nummer drie staat De Kooi. Gisteren werd bekend dat de bouw van het stadion onterecht een jaar heeft stilgelegen. De Hoge Raad vernietigde een arrest van het gerechtshof in Amsterdam waarmee in 2004 een bouwstop werd opgelegd. Volgens AZ-woordvoerder Wilting heeft de bouwstop tientallen miljoenen euro’s gekost. Volgens hem denkt Scheringa (nog) niet aan schadeclaims.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie