Verweij hekelt Steijn-bashers: “Wereld van verschil”

Foto: Verweij hekelt Steijn-bashers: “Wereld van verschil”

Mike Verweij heeft het opgenomen voor Maurice Steijn. De trainer werd vorige week ontslagen bij Ajax, maar volgens de clubwatcher is het te makkelijk om alles op diens bord te leggen.

Ajax-watcher neemt het op voor ontslagen trainer

Steijn won in totaal maar twee officiële wedstrijden van Ajax, waarvan één in de Eredivisie. John van ‘t Schip won in één week al twee keer als trainer van de Amsterdammers. De pijlen worden sindsdien massaal gericht op de Hagenaar, maar stelt Verweij in de podcast Kick-Off: “Ik word een beetje moe van alle mensen die nu opeens Maurice Steijn aan het bashen zijn.”

“Steijn speelde in de eerste acht wedstrijden tegen Feyenoord, PSV, AZ, FC Twente en FC Utrecht”, zo legt Verweij uit. “Je kunt ze niet allemaal verliezen – en dat gebeurde – maar daar kun je averij oplopen. Wat John van ’t Schip heel erg voor heeft op Steijn, is dat hij in een redelijk rustige organisatie komt. Toen Steijn begon, waren Michael van Praag, Leo van Wijk, Danny Blind en Louis van Gaal er nog niet. Dat is wel een wereld van verschil.”

Bewust gewacht

Verweij stelt dat Ajax bovendien een slimme zet heeft gedaan richting Van ‘t Schip. “Ajax heeft niet onbewust gewacht tot na de wedstrijden tegen Brighton en PSV, om Van ’t Schip te laten starten tegen FC Volendam en sc Heerenveen. Die win je normaal gesproken.” Hij vervolgt: “Van ’t Schip doet heel veel dingen goed, maar het is niet zo dat Steijn alles verkeerd heeft gedaan. Alsof Ajax deze wedstrijden (tegen FC Volendam en sc Heerenveen, red.) wint omdat Van ’t Schip nu wel met zijn spelers heeft gesproken. Hij doet heel veel dingen heel goed en ik geloof ook dat het uiteindelijk beter zal gaan, maar het blijft gewoon bagger.”

Heeft Verweij gelijk?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie