Verdonk zal persoonlijk antwoord geven aan Kalou

Soccernews

[img align=left]uploads/kalou, salomon[/img]Feyenoord-voetballer Salomon Kalou krijgt een persoonlijk antwoord van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) op de brief die hij haar heeft gestuurd. „Maar dat ga ik niet in de krant zetten”, zei Verdonk vrijdag na afloop van de ministerraad.

Ze reageerde daarmee op de persoonlijke brief van Kalou die donderdag in de openbaarheid kwam. Daarin stelt hij zeer ongelukkig te zijn met de manier waarop zijn verzoek tot versnelde naturalisatie tot dusver is behandeld.

De 20-jarige Ivoriaan Kalou wil versneld een Nederlands paspoort bemachtigen om met Oranje te kunnen deelnemen aan het komende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Verdonk neemt eind volgende week een definitief besluit over het bezwaar dat Kalou tegen zijn afwijzing heeft ingediend. Ze heeft al laten weten dat ze van plan is opnieuw negatief te beslissen.

Volgens Verdonk voldoet Kalou nog niet aan alle voorwaarden om hem versneld de Nederlandse nationaliteit te kunnen geven. Zo moet hij slagen voor een naturalisatietoets, wat in november niet was gelukt. Na 9 mei kan Kalou een nieuwe poging wagen. Ook moet de voetballer aannemelijk maken dat hij in Nederland wil blijven wonen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie