‘Vandaag Inside verdwijnt binnenkort al’

Foto: ‘Vandaag Inside verdwijnt binnenkort al’

Wie verwacht dat Vandaag Inside nog jaren op de televisie zal zijn, heeft het vermoedelijk mis. Het contract van het bekende trio, Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, bij Talpa loopt in 2025 al af, maar er is een optie voor nóg een jaar. In 2026 is het dan zover: het programma gaat vermoedelijk ‘op zwart’.

‘Vandaag Inside in 2026 op zwart’

Derksen zou dat eigenlijk helemaal niet zo erg vinden, vertelt hij in De Telegraaf: “Ik kan het missen als kiespijn. Ik zit daar niet vanwege ijdelheid, wel voor het verdienmodel. Op mijn 49e kwam ik bij de televisie, nadat Hugo Borst me had gevraagd. In eerste instantie wilde ik niet, omdat ik bang was mijn anonimiteit te verliezen. Maar ik ben er nu aan gewend.”

De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International zegt altijd wat hij denkt en is wat dat betreft een van de weinigen in de tv-wereld… “Op mijn leeftijd moet je van geluk spreken als je nog gezond bent. Als je boven de zeventig bent en je krijgt geen kanker of de ziekte van Alzheimer, dan kun je het heel lang uitzingen. Voor mijn gevoel heeft dat niets te maken met je levensstijl, het is een kwestie van geluk. Ik ben wel bang om dement te worden of een ongeneeslijke ziekte onder de leden te hebben.”

Voetbal

Derksen vindt het fijn dat voetbal naar de achtergrond is verdwenen bij de show… “Politiek en andere actuele onderwerpen, dat vind ik veel leuker dan lullen over voetbal. Dat hele voetbal interesseert me eigenlijk helemaal niets meer. Ik stoor me vooral aan die soms volgevreten pseudo-vedetten, die eerder miljonair zijn dan volwassen. In het huidige Nederlands elftal zitten meer kwalletjes dan gewone voetballers.”

Waarom is hij überhaupt eigenlijk nog op tv? “Ik zit er alleen voor het verdienmodel.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Zou jij dit jammer vinden?

  • Ik wel
  • Ik niet
3977+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie