Van ‘t Schip roemt bekritiseerde Ajax-selectie

Foto: Van ‘t Schip roemt bekritiseerde Ajax-selectie

John van ‘t Schip is zeer te spreken over de spelersgroep van Ajax. Niet alleen trof de trainer deze week een gretige selectie aan, maar thuis tegen FC Volendam (2-0 zege) voelde hij zich ook gesterkt in zijn opvatting.

Trainer tevreden na zege op FC Volendam

Ajax won donderdagavond voor de tweede keer dit seizoen een Eredivisie-duel. Van ‘t Schip koestert niet alleen het resultaat, maar is ook tevreden over de uitvoering. “Het was natuurlijk nog niet goed zoals we dat willen hebben”, benadrukt hij tegenover Ajax TV. “Dat is ook logisch, want we hebben er weinig aandacht aan kunnen geven. Hopelijk kunnen we het door het spelen van wedstrijden en de trainingen verder uitbouwen.”

Van ‘t Schip roemt de mentaliteit van zijn spelersgroep. “Er was een goede energie, iedereen wilde graag. We probeerden bij elkaar te blijven. Met name in de eerste helft zaten er goede aanvallen tussen. Er werd veel geprobeerd om vooruit te spelen en vooruit te rennen. Dat komt er ook bij, dat je probeert diepteloopjes te maken en het opentrekt.”

Volgende stap

De kansen afronden is een volgende stap voor Ajax. Zondag wacht thuis tegen sc Heerenveen een nieuwe kans en Van ‘t Schip hoopt deze lijn door te trekken. “Dat houdt in dat je goed moet staan en afspraken moet nakomen. Het is een vervolg van wat we al hebben aangegeven. We gaan kijken in hoeverre we dat weer kunnen verbeteren.”

Krijgt Van ‘t Schip het voor elkaar bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie