Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Nistelrooij deelt prachtige anekdote over onvermurwbare ‘linksboetoe’

Foto: Van Nistelrooij deelt prachtige anekdote over onvermurwbare ‘linksboetoe’

Ruud van Nistelrooij is in zijn tijd bij Real Madrid veel bezig geweest met Royston Drenthe. De oud-topspits probeerde de oud-Feyenoorder ervan te overtuigen dat hij uitermate geschikt zou zijn als linksback, maar daar wilde Drenthe destijds niet aan.

Van Nistelrooij onthult prachtige anekdote over Royston Drenthe in Real Madrid-periode

Drenthe maakte na een sterk EK in 2007 met Jong Oranje de overstap naar Real Madrid, waar hij ook Van Nistelrooij tegenkwam. “Op de trainingen speelde Royston ook weleens linksback”, vertelde Van Nistelrooij tegenover RTL. “Dan speelde hij tegen Ronaldo, Kaká, Robinho, de buitenspelers van toen. Die vrat hij helemaal op.”

Van Nistelrooij was destijds onder de indruk. “En ook nog met zijn snelheid bij het opkomen. Goede voorzet, goede trap…” De oud-spits besprak het destijds ook met zijn toenmalig trainer Bernd Schuster. Hij had het er met mij over: Denk je niet dat hij een goede linksback zou kunnen zijn? Als ik dit zo zie… Schuster had wel het idee om hem daar echt een kans te geven. Maar toen zei Royston: Ik ben linksboetoe.”

Van Nistelrooij kon Drenthe echter ook niet overtuigen. “Ik zei: Ja, maar je hebt zeven linksboetoes voor je. Als jij de kans krijgt op linksback… Dit is Real Madrid, hè? Wie weet wat dat met je carrière doet. Dus ik heb daar wel in geïnvesteerd voor Royston, om hem op andere gedachten te brengen, maar het lukte niet. Hij was een echte linksboetoe, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Dus ja, de rest is geschiedenis.”

Heeft Drenthe te weinig uit zijn carrière gehaald?

  • Ja, absoluut
  • Nee, er zat gewoon niet meer in
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie