Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Dijk verraste Koeman met bijzondere vraag

Foto: Van Dijk verraste Koeman met bijzondere vraag

Virgil van Dijk zit donderdagavond bij het Nederlands elftal op de reservebank. De aanvoerder van Oranje deed nog wel een speciaal verzoek bij Ronald Koeman, zo vertelde de bondscoach bij de NOS.

Bijzondere vraag Van Dijk

In aanloop naar het Europees kampioenschap in Duitsland speelt Nederland twee oefenwedstrijden. De eerste vindt donderdag plaats tegen Canada. Koeman koos in het centrum van de verdediging voor Matthijs de Ligt en Daley Blind, waardoor er geen ruimte was voor Van Dijk.

Voor de camera verklaarde Koeman dat hij alle spelers speelminuten wil geven en dat dit betekent dat Van Dijk op zijn beurt moet wachten. De captain staat in Duitsland echter zo goed als zeker in het basisteam en hoeft zich dan ook geen zorgen te maken. Op het eindtoernooi zal hij naar verwachting voldoende op het veld staan.

Toen hij hoorde dat de oefenmeester hem op de reservebank wilde zetten, kwam Van Dijk met een bijzondere vraag. “Hij kwam nog wel met het verzoek om hem minuten te geven als de wedstrijd gespeeld is, voor een extra interland. Dat gaan we bekijken”, zo stelde Koeman tijdens het interview.

Voorsprong Oranje tegen Canada

Na 55 minuten spelen staat Nederland op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Memphis Depay en Jeremie Frimpong. Van Dijk heeft voorlopig nog niet zijn opwachting gemaakt en het is de vraag of Koeman nog gebruik van hem gaat maken. De Ligt en Blind zijn vooralsnog niet in de fout gegaan.

Is Van Dijk onmisbaar voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
332+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie