Van der Sar enthousiast over ‘goede gesprekken’ met Mislintat

Foto: Van der Sar enthousiast over ‘goede gesprekken’ met Mislintat

Edwin van der Sar is zeer te spreken over de aanstelling van Sven Mislintat. De nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax moet voor rust zorgen achter de schermen en de club weer de juiste richting op krijgen. Volgens Van der Sar is Mislintat daarin als geen ander in staat.

Aanstelling van Mislintat

Waar Marc Overmars vorig seizoen bij de Amsterdammers vertrok vanwege grensoverschrijdend gedrag, kreeg Ajax het niet direct voor elkaar om een opvolger aan te stellen. Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra kregen als technisch managers een gedeelte van de taken op hun bordje, maar slaagden er niet in om een sterke selectie op de been te brengen.

Van der Sar wist daarom dat er intern snel iets moest gebeuren en voerde de afgelopen maanden dan ook volop gesprekken met kandidaten. Lange tijd leek het erop dat Julian Ward, die afkomstig is van Liverpool, naar de Nederlandse recordkampioen zou komen, maar beide partijen kwamen uiteindelijk niet tot een akkoord.

Vervolgens schakelde Ajax door en kwam Mislintat op pole position te liggen. “Het is een open kerel”, vertelt de algemeen directeur op het clubkanaal. “De gesprekken die we hebben gehad, waren goed. Maar het belangrijkste is het voetbal. Hoe denk je daarover? En over jonge spelers en scouting. Op die manier hebben we eigenlijk de gesprekken tot een goed einde kunnen brengen.”

Zware opgave bij Ajax

Volgens Van der Sar heeft de club met Mislintat een aantal belangrijke beslissingen voor zich liggen. Zo moet het een keuze maken voor het hoofdtrainerschap, dat John Heitinga tot het einde van het seizoen op zich neemt. Bovendien moet de directie het voor elkaar krijgen om het niveau van de spelersgroep deze zomer te verhogen.

Is Mislintat de juiste man voor Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie