Van der Ende: ”Michel had rood moeten trekken”

Soccernews

Lubos Michel stond zaterdagavond gedeeltelijk in de schijnwerpers bij de kwartfinale tussen Nederland en Rusland (foto) op het Europees Kampioenschap. De arbiter van Slowaakse afkomst gaf Denis Kolodin van Rusland in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart, maar trok die even later op advies van zijn assistent-scheidsrechter weer in.

Scheidsrechtersbaas Mario van den Ende wees er echter op dat Lubos Michel Kolodin wel degelijk vroegtijdig naar de kleedkamers had moeten zenden. De arbiter trok de tweede gele kaart in omdat de bal achter zou zijn geweest, waarna de overtreding van de Russische verdediger al niet meer zou tellen. Videobeelden wezen echter uit dat de bal nooit de achterlijn heeft gepasseerd en ook het spelregelboek zegt dat Kolodin rood had moeten krijgen.

Van der Ende: ”Ik heb het net in het spelregelboek nagezocht. En ik zie het hier bij regel 5 op pagina 46 staan: een scheidsrechter kan alleen dán een beslissing herroepen, als het spel nog niet is hervat. Of is gefloten voor een andere overtreding of het rust- of eindsignaal heeft geklonken”, laat de oud-topscheidsrechter weten.

”En het tweede was het geval, want hij gaf geel voor de overtreding op Sneijder en had daarna de oude situatie (het buitenspel dus) niet meer mogen herroepen. De Russen hadden de verlening met tien man moeten spelen”, aldus Mario van den Ende.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie