Uitslagen Gatorade Cup: Eindhoven zorgt voor sensatie

Soccernews

FC Eindhoven heeft voor een sensatie gezorgd. In de stad, die bekend staat om haar lampenfabriek Philips, ging het team van trainer Aad de Mos met 4-2 onderuit. Ook Helmond Sport, TOP Oss en FC Emmen vonden, weliswaar tegen tegenstanders van gelijk niveau, hun Waterloo in de tweede ronde van de nationale beker.

[b] FC Eindhoven – Vitesse (4-2) [/b]
Wederom is Vitesse in een vroeg stadium van de nationale beker gesneuveld, de Arnhemmers verloren sensationeel van het veel minder hoog ingeschaalde FC Eindhoven. In de grootste stad van Noord Brabant kwamen de voetballers uit Gelderland nog wel op voorsprong. Gedurende de eerste helft was de stand 0-1, dankzij de vroege goal van de Chileense aanvaller Juan Lorca. Maar na één uur te hebben gespeeld schakelde FC Eindhoven een tempootje te hoog voor de bezoekers. De thuisploeg kwam via de Belg Meersman gelijk, om vervolgens via clubtopscorer Fabio Caracciolo een voorsprong te pakken. Terwijl Vitesse wanhopig op zoek ging naar goals , tilde Nelemans de score naar een op het oog veilig 3-1. Via de Chinees Yu Hai kwamen de gasten nog even terug, alleen opnieuw Caracciolo scoorde een belangrijke goal. De eindstand was 4-2 en opnieuw laat de ploeg van Aad de Mos zich heel vroeg verrassen in de beker.

[b] RKC Waalwijk – RBC Roosendaal (4-3) [/b]
In een spectaculaire wedstrijd had RKC haar tegenstander volledig op de pijnbank gelegd, maar leek het alsof de Roosendalers uit de dood gingen op staan. De geplaagde ploeg van Rob Meppelink strandde echter op 4-3. Bij de rust hadden Garcia (tweemaal) en Peters namens RKC gescoord en had ook Dragoun zijn naam op het scorebord laten noteren namens de gasten. De Zeeuw Benjamin Martha maakte het duel spannender door de marge te verkleinen tot 3-2, alleen Fred Benson stond niet al te veel spanning toe, hij benutte een van zijn kansen en maakte 4-2. In een hectische slotfase kwam RBC via Stojanovic op 4-3, alleen hadden de gasten net te weinig tijd meer om die verlangde gelijkmaker uit het vuur te slepen. RKC bekert door, RBC kan zich volledig richten op de Jupiler League.

[b] Fortuna Sittard –FC Emmen (3-1) [/b]
Fortuna Sittard begint opeens op stoom te komen. De Limburgers draaiden de afgelopen weken al veel beter in de competitie en toonden nu in de beker ook een goede partij voetbal aan het thuispubliek. Voor FC Emmen eindigde het bekeravontuur vanavond in Sittard. Derksen opende na 38 minuten de score, vervolgens maakte Cornelia in de 65ste minuut de 2-0. De tegentreffer van Friis hield de wedstrijd nog lang spannend, alleen Güvenc verzekerde de thuisploeg definitief van een plaats in de volgende ronde.

[b] TOP Oss – BV Veendam (1-2) [/b]
Veendam heeft een goede zaak gedaan in Oss. Tegen een lastige tegenstander bleek Afonso het verschil te zijn tussen winst en verlies. De Veendamse aanvaller opende de score en schoot de gasten bij een gelijke stand in de blessuretijd naar de overwinning. Bijna de hele tweede helft had het 1-1 gestaan, dankzij een goal van Rosalia.

[b] Helmond Sport – Go Ahead Eagles (0-1) [/b]
Uiterst moeizaam hebben de voetballers uit Deventer zich geplaatst voor de volgende ronde. In een gelijkopgaand duel kregen beide ploegen kansen om te winnen, alleen bleek de goal van Ahahaoui in de allerlaatste minuut het doelpunt te zijn, dat de gasten in de koker schoot voor de loting van ronde drie.

[b] Spakenburg – Roda JC (0-2) [/b]
Roda had alle moeite met de amateurs uit Utrecht. Lange tijd was de goal van Hadouir een van de weinige lichtpunten in het uitduel voor de Limburgers. Spakenburg drong aan, alleen kreeg in de 85ste minuut het deksel op de neus. Matondo besliste de wedstrijd.

[b] EVV – MVV Maastricht (1-3) [/b]
MVV had het niet gemakkelijk bij de amateurs van EVV. Thiebault had de score geopend, alleen nog voor de rust hadden de gasten de gelijkmaker van Aelbrecht moeten incasseren. In de tweede helft stelden Vermast en wederom Thiebault orde op zaken en zorgden zij ervoor dat MVV nog een wedstrijd mag spelen in de Gatorade Cup.

[b] WHC – FC Dordrecht (0-2) [/b]
Het ging niet makkelijk, maar de ploeg van Gert Kruys rekende af met de amateurs van WHC. Het werd 0-2. Eddy Putter maakte in de 13de minuut de 0-1., maar miste wel een strafschop, hij raakte de paal. Vlak voor rust maakte Van der Velden de tweede goal.