Tuchel gaat in op ‘bittere’ blessure De Ligt

Foto: Tuchel gaat in op ‘bittere’ blessure De Ligt

Thomas Tuchel heeft opnieuw te maken met verdedigende problemen. De oefenmeester kan zaterdagavond niet beschikken over Matthijs de Ligt en moet daardoor wederom creatief zijn met het maken van zijn opstelling.

Tuchel over blessure van De Ligt

De Ligt speelde woensdagavond met Bayern München mee tegen FC Saarbrücken. De Nederlander was eindelijk weer fit en had een basisplaats, maar moest zich in het bekerduel binnen een half uur laten vervangen vanwege een knieblessure. Dat kwetsuur houdt hem naar verluidt voor een langere periode langs de kant.

Het betekent dat de hoofdtrainer van de Duitse topclub opnieuw een probleem heeft in de achterhoede. Waar hij aan het begin van het seizoen steevast koos voor de combinatie van Min-Jae Kim en Dayot Upamecano, zit de laatste speler momenteel eveneens in de lappenmand en is de spoeling dan ook dun.

Tuchel baalt flink van de situatie rondom De Ligt. Bayern München ging woensdag met 2-1 onderuit en raakte dus ook de verdediger nog kwijt. De trainer hoopt stiekem nog wel op Upamecano. “Het is nog onduidelijk of hij kan spelen zaterdag. De beslissing is nog niet genomen. Dat moeten we samen met de artsen en spelers beslissen”, vertelt Tuchel op de persconferentie.

Mogelijke komst van Boateng

Achter de schermen klinken er geluiden dat Bayern München van plan is om Jérôme Boateng een contract aan te bieden. De voetballer traint momenteel bij de club mee en zou openstaan voor de uitdaging. Tuchel zegt er voorlopig weinig over. “Het verlies van De Ligt is heel bitter voor ons. Maar op dit moment hebben we geen plannen om onze selectie aan te vullen.”

Is De Ligt een internationale topverdediger?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie