TRANSFERUURTJE: Feyenoord-deal, Ajax juicht, opties Bruma

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-deal, Ajax juicht, opties Bruma

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De transfer van Guus Til naar Feyenoord is zo goed als beklonken, meldt de NOS op maandagochtend. De Rotterdammers nemen de middenvelder op huurbasis over van het Russische Spartak Moskou, en het is niet bekend of technisch directeur Frank Arnesen ook een aankoopoptie bedongen heeft. De omroep onthult: “Guus Til is de eerste aanwinst van Arne Slot bij Feyenoord. De twee kennen elkaar al goed van een gezamenlijk dienstverband bij AZ, waar de middenvelder een kleine twee jaar geleden vertrok. De 23-jarige Til wordt voor een seizoen gehuurd van Spartak Moskou. Op enkele formaliteiten na – de medische keuring en de officiële vrijgave vanuit Rusland – is de deal rond. Dit seizoen speelt Til voor Freiburg, maar maakte hij de meeste speelminuten op het vierde Duitse niveau bij de reserves. De club besloot de aankoopoptie logischerwijs ook niet te lichten.” In de zomer van 2019 legde Spartak liefst 18 miljoen euro op tafel om Til over te mogen nemen van AZ: “De middenvelder verlengt zijn contract in Rusland met één seizoen, waardoor hij nu tot de zomer van 2024 verbonden is aan Spartak.”

FC Barcelona werd de laatste tijd een paar keer aan Lisandro Martínez van Ajax gelinkt en een paar kranten, waaronder El Mundo Deportivo, verzekerden dat de belangstelling concreet was. De Catalanen lijken echter voor een andere optie te gaan. Voetbal International schrijft op maandagochtend: “Jules Koundé heeft de clubs voor het uitzoeken. En niet de minste. Geregeld wordt geschreven dat Manchester United op poleposition ligt om de Franse international over te nemen van Sevilla, maar Barcelona zou daar volgens Mundo Deportivo een stokje voor willen steken. Hoewel nog steeds geld op tafel zou moeten komen voor de tot medio 2024 vastliggende verdediger, een probleem voor Barcelona, zouden de Catalanen toch een poging willen wagen.” Het blad vervolgt: “Ze hopen spelers de andere kant op te mogen sturen om de prijs te drukken. Als dat lukt zou Barcelona een nieuw centraal verdedigingsduo vastleggen. Het is immers een publiek geheim dat Éric García ook op weg is naar Camp Nou.”Er gaat in de zomer best wat gebeuren bij Ajax op transfergebied en de verwachting is bijvoorbeeld dat Noussair Mazraoui uit de Johan Cruijff ArenA vertrekt. Zijn toekomst ligt mogelijk in de Engelse Premier League bij Arsenal. Dat is in ieder geval wat de Marokkaanse media vandaag melden. De Gunners kunnen wel een nieuwe rechtsback gebruiken en hebben hun oog klaarblijkelijk laten vallen op de Ajacied, die niet zo héél duur is. Voor 10 tot 15 miljoen euro is hij op te pikken, omdat zijn contract in Amsterdam in 2022 afloopt. Mike Verweij van De Telegraaf onthulde eerder al: “Mazraoui is op weg naar de uitgang. Hij heeft dezelfde zaakwaarnemer als Hakim Ziyech, die een van de grootverdieners was in Amsterdam. Maar de tijd van de megasalarissen is door corona voorbij. Natuurlijk zal Ajax sommige spelers alsnog veel blijven betalen, maar in sommige contractonderhandelingen wordt nu wel gezegd: tot hier en niet verder.”

Het is niet de verwachting dat Armindo Bruma ooit nog in het shirt van PSV speelt, al is het óók niet duidelijk waar zijn toekomst dan wel ligt. In het voorbije seizoen werd hij uitgeleend aan Olympiakos Piraeus en dat beschikt over een optie tot koop. De Grieken moeten een vast bedrag van 7 miljoen euro voor de aanvaller betalen, maar dat vinden ze wat te gortig, weet het Eindhovens Dagblad vandaag te melden. Er is echter een goede mogelijkheid dat Olympiakos binnenkort contact opneemt met technisch manager John de Jong om af te dingen. Catio Baldé, de zaakwaarnemer die de belangen van Bruma behartigt, vertelt: “Niets is nog officieel, maar het zou kunnen dat ze hem voor minder geld willen kopen.” De Portugees heeft echter ook andere opties, de Amerikaanse Major League Soccer bijvoorbeeld: “Hij kan naar meerdere clubs.”

Buitenland:

Wout Weghorst doet het nu al een tijdje heel erg goed bij VfL Wolfsburg en naar verluidt wordt hij in de gaten gehouden door verschillende topclubs. De kans is echter groot dat de spits ook volgend seizoen nog te bewonderen is in de Bundesliga. In De Telegraaf vertelt hij namelijk over een mogelijke transfer: “Ik heb altijd het hoogst mogelijke aangegrepen, maar er zijn niet veel clubs die ik op dit moment zie als een sportieve verbetering. Wolfsburg speelt volgend seizoen in de Champions League. Dat is voor mij als voetballer en persoon heel belangrijk.” De international van het Nederlands elftal gaat verder: “Ik wil elke keer weer geprikkeld worden en uit mijn comfortzone gaan. Dat gaat binnenkort weer gebeuren. Daarnaast voel ik me enorm gewaardeerd in Wolfsburg. Als de kans zich voordoet om wél een stap hogerop te maken, dan gaan we luisteren naar het verhaal van die club en moet het complete plaatje kloppen. Maar zoals je begrijpt, ligt mijn focus nu volledig op het EK.”

Gaat Ajax Mazraoui missen?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie