TRANSFERUURTJE: Ajax mikt hoog, pikante Memphis-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax mikt hoog, pikante Memphis-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

André Onana liet deze week in het Algemeen Dagblad nog maar eens optekenen dat hij Amsterdam deze zomer absoluut vaarwel wil zeggen. Marc Overmars moet daarom vrijwel zeker op zoek naar een nieuwe keeper. De naam Jasper Cillessen valt daarbij regelmatig in de Johan Cruijff Arena, zo stelt Mike Verweij in gesprek met De Telegraaf. De Oranje-International wordt gezien als de ideale opvolger van Onana. “Dat is niet vreemd, aangezien commissaris technische zaken Danny Blind de keeper in augustus 2011 van NEC Nijmegen naar Ajax haalde”, legt Verweij de interesse uit. Het is echter de vraag wat de 31-jarige sluitpost zélf wil, aangezien hij voldoende uitdaging heeft bij Valencia. “Er zitten daarnaast financieel wel wat haken en ogen aan. Bovendien heroverde Cillessen na zijn blessure gewoon weer een basisplaats bij Valencia.”

Donny van de Beek werd lange tijd in verband gebracht met Real Madrid, maar ook diverse andere grootmachten zouden de middenvelder willen overnemen van Ajax. Bryan Roy zou het wel weten, als hij Van de Beek was.”Donny zou perfect passen in het middenveld van Juventus en het Italiaanse voetbal in het algemeen”, stelt Roy, oud-speler van onder meer Ajax en Foggia, in gesprek met TuttoJuve. “Hij is één van de jongens van de gouden generatie bij Ajax. Ik ken hem goed, want Donny zat samen met Matthijs de Ligt in mijn team. Van de Beek is fysiek altijd verwoestend geweest. Op jonge leeftijd wist hij al hoe hij moest aanvallend en verdedigen. Hij was erg verlegen, maar op het veld verdween dat”, vervolgt Roy. “Ik vind hem een totale speler en zie hem wel samenspelen met Miralem Pjanic en Rodrigo Bentancur.”


Myron Boadu maakt indruk bij AZ en wordt geregeld in verband gebracht met een zomerse transfer. AC Milan en Ajax zouden de spits op de radar hebben staan, maar vanuit Spanje klinkt het geluid dat een nog grotere club interesse zou hebben: FC Barcelona. De 19-jarige groeibriljant zou dé oplossing zijn voor het Catalaanse spitsenprobleem. Volgens Mundo Deportivo staat de jonge aanvaller op het lijstje van Barça. Boadu wordt door de sportkrant omschreven als een ‘team player, die ook weet hoe hij moet scoren’. Door deze eigenschappen zou de clubleiding van Barcelona gecharmeerd zijn geraakt. Naar verluidt wil men Boadu al op korte termijn vastleggen.

Buitenland:

Memphis Depay gaf meermaals aan deze zomer graag de stap naar een topclub te zetten. Dat zou zomaar eens een binnenlandse transfer kunnen zijn, zo meldt Le10Sport. Het Franse medium stelt dat Paris Saint-Germain interesse heeft in het binnenhalen van de Nederlandse international. De club denkt dat Mauro Icardi en Edinson Cavani deze zomer Parijs gaan verlaten en dus is Paris Saint-Germain hard op zoek naar vervangers. Vooral bij hoofdtrainer Thomas Tuchel en een aantal andere bestuursleden van de vereniging liet Depay een uitstekende indruk achter. Paris Saint-Germain is daarom momenteel aan het onderzoeken of het mogelijk is Depay binnen te halen.

Liverpool heeft een plan B klaarstaan indien Sadio Mané of Mohamed Salah de club verlaat, zo meldt The Mirror. De huidige koploper van de Premier League wil in dat geval Kylian Mbappé naar de club halen. De Franse aanvaller wordt gezien als een van de grootste talenten die momenteel rondloopt, waardoor hij door alle grootmachten achterna wordt gezeten. Real Madrid wordt het vaakst in verband gebracht met een mogelijke overgang. Daar komt nu dus de naam van Liverpool bij, een club die Mbappé hoog heeft zitten. Dat blijkt uit een interview die hij een tijd geleden met de BBC voerde. “Wat Liverpool op dit moment bewerkstelligt, dat is écht verbazingwekkend”, vertelde hij toen.Manchester United stelt nog altijd alles in het werk om Jadon Sancho naar Old Trafford te halen. De Engelse topclub zet daarvoor een bijzondere troef in, zo meldt The Mirror. De Engelsen zien in Sancho een potentiële wereldster die Manchester United de komende jaren weer naar grote hoogtes kan stuwen. De huidige nummer vijf van de Premier League is echter niet de enige met interesse en dus moet de club van goede huize komen. Naar verluidt is de club daarom voornemens om de geschiedenis van Manchester United in te zetten, namelijk de historische nummer ‘7’. Met dit rugnummer waren grote sterren als George Best, Eric Cantona, David Beckham en Christiano Ronaldo te bewonderen.

Zou jij naar PSG gaan als je Memphis was?

  • Zeker
  • Nee, ik niet
1763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
0+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
26+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
39+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
31+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
22+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
37+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
320+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
45+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
132+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
34+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
72+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
136+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
137+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
23+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
115+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
251+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
118+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
452+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
489+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie