‘Totale verandering op komst bij Ajax’

Foto: ‘Totale verandering op komst bij Ajax’

De selectie van Ajax gaat deze zomer behoorlijk op de schop. De Amsterdammers maken zich op voor een grote renovatie en volgens clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International.

Jansen staat ‘honderd procent’ achter de aanstelling van een Nederlandse trainer. In de Pak Schaal Podcast legt de VI-journalist uit: “De selectie zal een volledige gedaantewisseling krijgen. Nou ja, er gaat gewoon heel veel veranderen. In de basis kan ik al een plek of vijf opnoemen en dan heb je de categorie daarachter. Denk aan Schuurs, die je er niet nóg een jaar achter moet laten zitten.”

Daar voegt Jansen aan toe: “Dan moet zo’n jongen ergens anders aan voetballen toe gaan komen en dat geldt voor meer spelers. Er gaat veel in de selectie gebeuren. Op TD-vlak is er een verandering zichtbaar, dus moet je dan ook nog een trainer halen die de club niet kent?”

Haast geboden

Jansen adviseert Ajax om de knoop door te hakken. “Je moet niet te lang wachten. Er zijn best wat spelers die duidelijkheid willen wie trainer is, ook spelers die een beetje tussen wal en schip zitten. Dat samenvattend kom je uiteindelijk toch weer uit bij Schreuder, Bosz, Slot. Bosz is een bekend verhaal: Lyon laat hem niet gaan. Met Bosz zit er ook een erfenis dat het allemaal niet soepel verliep toen hij wegging.”

“Slot zit natuurlijk heel veel sentiment omheen, los van of hij het nu zelf zou willen aangaan. Daar twijfel ik ook over. Bij Slot denk je toch eerder dat hij naar het buitenland gaat en daarna ooit eens bij Ajax terecht komt”, vervolgt Jansen, die erop wijst dat Schreuder intern heel makkelijk in te passen is. “Ik heb ook nog geen betere optie gehoord.”

TIP: Win 1.11 keer je inleg met een Ajax-zege op PEC en pak €250!

Komt Ajax hier sterk uit?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
803+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie