Feyenoord-sprookje aanstaande: Priske en de grommende wolf

Foto: Feyenoord-sprookje aanstaande: Priske en de grommende wolf

Feyenoord is in nieuwe handen. Losgelaten door succescoach Arne Slot moet de motor nu opgestart en draaiende gehouden gaan worden door ene Brian Priske. Ik hoor links en rechts iets in de trant van ‘afwachten’ en ‘een kans geven’. Klopt ook wel, maar de opgelegde wil van het moeten zal er ook vanaf dag één zijn. Grote druk op een relatief onbekende Deen en is intern in De Kuip de gunfactor aanwezig?

Opinie: extreme prestatiedruk op Brian Priske als opvolger van Slot

Voor John de Wolf zal het de komende tijd zeker even wennen zijn. Moest de noeste kleerkast eerst jarenlang in de trainerskamer, de spelersbus en in de dug-out tegen het kale bruinhoofd van tactisch brein Arne Slot aankijken, zit daar de komende tijd heel iemand anders op diens vertrouwde plekje. Een man van ver weg.

Een man die, kennelijk, een goede kijk op het spelletje heeft. Klaarblijkelijk veel weet over het, inmiddels wereldberoemde, hóóg druk zetten onder andere. Zijn data, ook al zoiets wat op dit moment heel belangrijk is in het wereldje van het betaalde voetbal, blijken ook goed te zijn. Kind kan de was doen dus, die nieuwe technische chef in de havenstad.

Opvallende keuze als nieuwe Feyenoord-trainer

Brian Priske is de naam. Feyenoord-baas Dennis te Kloese maakte er bijna een studie van om te kunnen ontleden wie de beste nieuwe hoofdtrainer voor de Rotterdamse club zou moeten zijn. Was ik verrast door deze keuze? Toch wel een beetje. Ben nou eerlijk: Priske was voor vrijwel niemand de eerste naam waar aan gedacht werd toen de trainerszoektocht in Rotterdam startte.

Te Kloese, een slimme directeur als je het mij vraagt, maar ik ben óók benieuwd hoe hij zich manifesteert als het slecht(er) met Feyenoord gaat, deed dat dus wél. Het is dus een Deen geworden. Die afgelopen seizoen Sparta Praag onder zijn hoede had. Grote club in Tsjechië, met zeker een roemrucht verleden. Maar gevoelsmatig denk ik dat Feyenoord ánders zal zijn, een stukje intenser nog.

Willem van Hanegem gaat zijn mondje roeren

Waar de wereld bijkans vergaat als er pakweg drie keer op rij wordt verloren. Mysterieuze machten gaan meespelen, Willem van Hanegem ongetwijfeld zijn mondje her en der gaat roeren wat ik vaak ook nog begrijp, de druk op de hoofdtrainer in no-time nóg groter zal worden als dat die tevoren was geweest.

Dát is Feyenoord. De club waar fans bijkans hartproblemen krijgen als het niet loopt zoals het moet lopen. Waardoor er eveneens zelfs echtscheidingen kunnen ontstaan. Omdat er niet genoeg gewonnen wordt. Gemoedelijkheid aan de boorden van de Maas kennen ze niet; vuur, vlam en vechten is het héle seizoen gevraagd. Geëist, bijna.

Ook komend seizoen geldt, zeker omdat Slot in de voorbije seizoenen de landstitel én de KNVB Beker in de wacht wist te slepen, dat er zeker één Priske gepakt moet gaan worden. Leuk en aantrekkelijk voetbal is interessant, maar het immer fanatieke Rotterdamse publiek is ook qua prestaties danig verwend geraakt de laatste jaren.

Eerlijke kans voor Priske in Kuip?

Bewaker van het club-DNA De Wolf zal dat ook maar al te goed beseffen en dat zijn nieuwe baas in de technische staf heel snel na diens binnenkomst gaan influisteren. Zaak is overigens ook dat het Feyenoord-icoon Priske een eerlijke kans geeft, niet te veel gaat vergelijken met diens voorganger die nog net geen standbeeld heeft gekregen na zijn vertrek naar Anfield.

Het Legioen in De Kuip is hongerig, de jacht op regerend landskampioen PSV is nu al geopend. Dat ze dat in Eindhoven maar alvast weten. Ook al moet de voorbereiding nog beginnen. In de verte hoor ik De Wolf al gretig grommen.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga en andere opmerkelijke zaken in het voetbal. Hij is 24 jaar journalist. Tips? [email protected]

Priske krijgt het zwaar bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
1411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
34+
Stevige kritiek op Chelsea-spelers: “Grote show”
23:28
154+
‘Ajax krijgt dramatisch nieuws uit Italië’
23:14
24+
‘Oud-Ajacied op weg naar Italië’
22:48
38+
Manchester United verwelkomt Frans toptalent
22:29
73+
Gaaei blikt terug op ‘moeilijke Ajax-momenten’
22:15
212+
‘Bakayoko maakt statement met afgeslagen aanbod’
21:46
182+
‘Bayern München grijpt keihard in’
21:30
167+
Rijkhoff spreekt zich uit over concurrentiestrijd
21:12
254+
‘Vertrek van Ajax-talent onhoudbaar’
20:47
44+
Manchester City haalt oud-PSV’er binnen
20:32
123+
Van den Boomen helpt Ajax langs Al-Wasl
20:10
57+
Lang voorzichtig: “Het is moeilijk om over te praten”
19:44
202+
“Op Gaaei is karaktermoord gepleegd”
19:25
174+
Mikautadze maakt droomtransfer, Ajax incasseert
19:11
547+
Farioli heeft slecht Ajax-nieuws richting eerste Europa League-duel
18:50
25+
Lang maakte moeilijk maanden mee: “Het was verschrikkelijk, een zwarte periode”
18:29
361+
‘Daarom haalt Arne Slot misschien de kerst niet’
18:10
291+
Nederland maakt Noa Lang met de grond gelijk na ESPN-interview
17:49
216+
Berghuis aanvoerder tegen Al Wasl, jeugdige debutant bij Ajax
17:30
47+
Van Gelder keek tijdens EK vol medelijden naar oude vedette
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie