‘Thierry Henry naar FC Barcelona’

Soccernews

[img align=left]uploads/henry, thierry.jpg[/img]Thierry Henry speelt volgend seizoen bij FC Barcelona. Althans dat zeggen een Spaanse radiozender en de doorgaans betrouwbare Spaanse kwaliteitskrant [i]El País[/i]. Zij zouden die informatie van een bron hebben die bij de Catalaanse club werkt. Een officiële bevestiging laat echter nog op zich wachten.

Henry zou een contract hebben getekend wat hem voor vier jaar in Barcelona moet houden. Arsenal zou ongeveer 24 miljoen euro bijgeschreven krijgen op de bankrekening voor de 29-jarige Franse spits. Hij wordt maandag of dinsdag gepresenteerd in het stadion van FC Barcelona, Camp Nou.

De transfer zou opmerkelijk zijn, dit omdat Henry vorig jaar nog een nieuw contract ondertekende, wat hem tot 2010 in dienst van Arsenal moest houden. Toen zei hij dat hij zijn loopbaan bij [i]The Gunners[/i] wilde afsluiten. Maar aan het begin van deze maand sprak hij zijn twijfels uit over een eventuele verlenging van zijn verblijf bij Arsenal. Henry zou ontevreden zijn over het aankoopbeleid van trainer Arsène Wenger. FC Barcelona heeft hier waarschijnlijk handig gebruik van gemaakt en zou Henry dus hebben vastgelegd.

De Franse spits speelde acht jaar voor Arsenal en speelde 255 wedstrijden in de Premiership, waarin hij 174 maal het net wist te vinden. Hij ontpopte zich bij Arsenal tot een echte ‘goalgetter’. Daarvoor speelde hij voor Juventus en AS Monaco, waar hij beduidend minder het net wist te vinden. Afgelopen seizoen kwam hij maar 17 wedstrijden uit in het shirt van Arsenal, hierin wist hij tien goals te maken. Een handvol blessures gooiden tijdens dat seizoen roet in het eten voor de Fransman.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie