Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Terreuraanslag tijdens EK verijdeld’

Foto: ‘Terreuraanslag tijdens EK verijdeld’

Volgens de Duitse krant BILD heeft de Duitse politie (in samenwerking met de zogenaamde Binnenlandse Veiligheidsdienst) mogelijk een terreuraanslag tijdens het aanstaande Europees kampioenschap verijdeld. Op vrijdag werd er op het vliegveld van Keulen-Bonn een vermoedelijke moslimextremist opgepakt, die banden zou hebben met een aan de Islamitische Staat (IS) gelieerde organisatie.

‘Duitse politie pakt mogelijke aanslagpleger op’

Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagavond: “De 23-jarige man probeerde binnen te komen op het titeltoernooi door te solliciteren als bewaker en veiligheidsfunctionaris voor activiteiten buiten de stadions. De politie van Keulen voorkwam dat hij daarin slaagde. Eerder zou dezelfde persoon geprobeerd hebben een vergelijkbaar baantje te krijgen bij het muziekfestival Rock am Ring en de 24 uursrace op de Nürburgring.”

Het Openbaar Ministerie in Karlsruhe doet momenteel onderzoek naar de vermeende terreurdaad en de verdachte, die overigens beschikt over verschillende paspoorten: een Duits, Marokkaans én een Pools. “Hij zou betrekkingen hebben met de terreurorganisatie ISPK, die ook verantwoordelijk was voor de aanslag op een concertzaal in een voorstad van Moskou.”

Terreurgevaar is significant

Veiligheidsexpert Hans-Jakob Schindler liet eerder al op de Duitse tv weten: “Ik schat het terreurgevaar in als significant. We vochten tegen Al-Qaeda in Afghanistan. We maakten deel uit van de anti-IS-coalitie. We steunen Israël in de strijd tegen Hamas…”

Ben jij bang dat het misgaat?

  • Ik wel
  • Ik niet
170+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie