‘Ten Hag moet FC Twente helpen aan toptransfer’

Foto: ‘Ten Hag moet FC Twente helpen aan toptransfer’

Het zou zomaar kunnen dat Erik ten Hag deze zomer een grote dienst aan FC Twente gaat bewijzen. Zijn oud-werkgever is namelijk geïnteresseerd in het overnemen van Facundo Pellistri, een Uruguayaanse flankspeler van Manchester United. Er is echter veel meer interesse.

Coach Manchester United vergroot kans op komst Facundo Pellistri

“De prioriteit ligt op de zijkant voorin”, begint clubwatcher Leon ten Voorde van de TC Tubantia. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat Pellistri bij United speelde toen hij inviel op het WK. Toen dacht ik: hé, die speelt bij United niet vaak. Misschien heb ik wat connecties bij United om uit te zoeken wat voor jongen dat is. Toen bleek dat hij gewoon deel uitmaakt van de A-selectie.”

Ten Voorde, jeugdvriend en voormalig dorpsgenoot van Ten Hag, wil niet bevestigen of Pellistri voor Twente uit de koker van Ten Hag komt.  “Dat zou kunnen.. Mocht die jongen komen, dan gaan we uitzoeken hoe dat precies is verlopen. Ik durf nu nog niet te voorspellen hoe groot de kans is dat hij komt.”

Afwachten

Een zekerheidje is het in ieder geval nog lang niet. “Maar het is natuurlijk niet nadelig dat Ten Hag daar zit. Dat is een absoluut voordeel. Anders was die jongen nooit bij Twente op de radar verschenen, dat kun je zelf ook bedenken. Die jongen zal vorige week op vakantie ook nog niet gedacht hebben dat hij mogelijk in Enschede terecht zou komen. Het is echt afwachten.”

De 21-jarige Pellistri speelt sinds 2020 op Old Trafford en werd het afgelopen seizoen verhuurd aan het Spaanse Deportivo Alavès. De Uruguayaan is in beeld gekomen nadat Vitesse vast bleef houden aan de te gortige vraagprijs van 3,5 miljoen euro voor Million Manhoef.

Speelt hij volgend seizoen bij Twente?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie