Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Sylvie Meis doet boekje open over Oranje

Foto: Sylvie Meis doet boekje open over Oranje

Sylvie Meis was een tijdlang voetbalvrouw en maakte verschillende eindtoernooien van dichtbij mee. In een interview met De Telegraaf doet ze een boekje open over haar ervaringen, onder andere met betrekking tot andere spelersvrouwen, de vrouwen en vriendinnen van haar ex-man Rafael van der Vaart, die ze ‘special’ noemt.

Sylvie Meis: “Er is onderlinge rivaliteit, er is jaloezie”

De tv-persoonlijkheid (vooral in Duitsland) heeft nog maar weinig contact met de ‘WAG’s’ uit die tijd: “Niet echt veel. Wel met Christel Mathijssen en Winonah de Jong via Instagram. Ik heb warme herinneringen aan de vrouwen van Arjan Robben en Ruud van Nistelrooij. Omdat zij naast mijn bed stonden toen ik net was geopereerd voor borstkanker. Zij hebben de tijden meegemaakt dat ik chemo had, hebben echt mijn hand vastgehouden.”

“Ik weet nog dat ik met Leontien, de vrouw van Ruud, koffie dronk voordat ik naar de salon ging om mijn hoofd te laten kaalscheren”, vervolgt Meis. “En Wesley Sneijder die aan de deur stond omdat een van zijn vrienden voor mij Indisch had gekookt. Met de potten en de pannen stond hij daar.”

Toch hebben de ‘Oranje-vrouwen’ het in het algemeen niet altijd gezellig met elkaar: “Er is onderlinge rivaliteit, er is jaloezie. Maar als het er echt op aan komt, ben je er voor elkaar. Zeker die generatie Nederlands-elftalspelers. Mooi om te zien ook dat ze allemaal hun plekje hebben gevonden na het voetbal. Ik wist altijd dat Rafael wat voor televisie zou gaan doen. Ik wist ook dat hij de beste zou zijn. Je ziet uiteindelijk dat diegenen die special waren, het op hun eigen manier nog steeds zijn.”

‘Ik ben ook special’

Sylvie Meis vindt zichzelf óók ‘special’, al is het niet iets wat een Nederlander snel over zichzelf zegt: “Ach, dan ben ik niet Nederlands in dat opzicht. Ik ben een heel harde werker, heel gefocust. Ik weet heel goed wie ik ben en dat dan onder stoelen of banken steken, vind ik flauwekul. Als ik al twintig jaar op dit niveau doe wat ik doe, ga ik niet hier vol valse bescheidenheid zitten. Heel on-Nederlands misschien, maar ik ben specialYou can quote me on that!”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Ben jij ook special?

  • Heel special
  • Een beetje special
  • Ik zie mezelf niet als special
970+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie