Sükür is nu topscorer aller tijden in Turkije

Soccernews

Hakan Sükür is afgelopen weekend topscorer aller tijden geworden in de Turkse Süperlig. Tegen Maniaspor scoorde hij het 241ste doelpunt uit zijn carrière.

De 36-jarige spits kwam eerder al op gelijke hoogte met Tanju Çolak. Çolak maakte zijn doelpunten tussen 1982 en 1994 voor Samsunspor, Galatasaray, Fenerbahçe en Istanbulspor. Hij staat nog wel in de recordboeken als maker van de meeste doelpunten in één wedstrijd in de Turkse competitie. In die wedstrijd zette hij zes doelpunten op zijn naam.

Sükür begon zijn loopbaan in het seizoen 1987/88 bij Sakaryaspor. Daarna wisselde hij acht keer van club. Hij is momenteel bezig aan zijn derde periode bij Galatasaray. In 1992 verliet hij Bursaspor voor [i]Aslanhar[/i]. Daar stond hij tot 1996 onder contract, waarna hij aan een kortstondig en mislukt avontuur bij Torino begon. Daar was hij het al snel zat en keerde terug bij Galatasaray. In 2000 vertrok hij weer naar het buitenland. Hij speelde voor Inter Milan, Parma en Blackburn Rovers. Het seizoen 2003/04 begon hij echter weer in Turkije. Hij kwam weer bij Galatasaray terecht. De [i]Stier van de Bosporus[/i] kwam tot nu toe tot 110 interlands. Met het Turkse nationale elftal werd in op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea derde. Hij scoorde toen in de wedstrijd om de derde/vierde plaats na elf seconden tegen Zuid-Korea.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie