‘Snoeiharde Vandaag Inside-clash’

Foto: ‘Snoeiharde Vandaag Inside-clash’

Hélène Hendriks is donderdagavond in conflict geraakt met de mannen van Vandaag Inside. De presentatrice van het succesvolle De Oranjezomer is het er niet mee eens hoe Johan Derksen en Wilfred Genee en Eva Jinek als ordinaire geldwolf wegzetten.

Hélène Hendriks en Johan Derksen clashen in Vandaag Inside Oranje

Het draait allemaal om de uitzendlocatie van nieuwe talkshow van Jinek, die extra kosten met zich meebrengt. De talkshowhost wil niet op het mediapark gaan draaien, maar wil juist dichter op de cultuurwereld in Amsterdam zitten. Het Algemeen Dagblad publiceerde recentelijk er een artikel over en schatte in dat de extra kosten oplopen tot twee miljoen euro.

Onbegrijpelijk volgens Derksen, die in Vandaag Inside Oranje forse kritiek uit. “Het is allemaal zó’n gelul. Kijk, ik vind het een belediging tegen heel Nederland dat cultuur alleen maar uit Amsterdam komt. Ik vind het geneuzel van mensen die nou voor Jinek kiezen, weet je wel, want: ‘Wij gunnen haar dat, hè, dat fijne, je wil kwaliteit maken en dan moet je in Amsterdam zitten!’ Wat een gelul!”

Hendriks pareert kritiek Derksen

Hendriks gaat tegen Derksen in en noemt de gegeven kritiek te makkelijk. “Ik vind het ook wel een beetje meehuilen met de wolven in het bos. Dat je op locatie wil, dat doe ik zelf ook, dat snap ik heel goed. Dat het 2 miljoen is… De AvroTros zegt van niets en wij weten ook niet hoe ze de kosten-batenanalyse hebben gemaakt.” De presentatrice zat zelf ook op een andere locatie met haar talkshow en ziet daarin wel een meerwaarde. “Kijk, wij hebben in Zeist gezeten en ik durf echt wel te beweren dat het een toevoeging is dat we daar op locatie hebben gezeten, een andere omgeving.”

Dat zorgt voor een cynische reactie bij Derksen. “Maak je dan betere programma’s? Het plaatje ziet er anders uit.” De Snor krijgt bijval van Genee. “Zouden onze kijkcijfers beter zijn als we nu niet in deze studio zouden zitten?” Genee stelt dat een studio gewoon een studio is, maar daar is Hendriks het niet mee eens. “Voor mij niet. Ik vind het vooral heel belangrijk dat er heel veel publiek omheen is. Als je bijvoorbeeld, zoals wij zaten, in Zeist zit, dan krijg je gewoon een andere dynamiek.”

Toch blijft Hendriks Jinek verdedigen. “We zitten nu op Eva te rammen, maar die samenvattingen worden ook betaald van belastinggeld. Dat is nog veel meer.” Derksen wil echter niet van mening veranderen. “Je kunt lullen tot je een ons weegt, maar het verschil tussen hier zitten of in Amsterdam zitten is 2 miljoen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Met wie ben jij het eens?

  • Met Derksen
  • Met Hendriks
5713+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie