Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Sneijder en Van Gelder zijn het oneens over Frenkie de Jong

Foto: Sneijder en Van Gelder zijn het oneens over Frenkie de Jong

Jack van Gelder merkt dat oud-international Ruud Gullit ‘nu al een tijdje bezig is met het positief tarten van Frenkie de Jong’. Gullit was in de media openlijk meermaals kritisch op de dribbelkont uit Arkel.

Discussie over de rol van Frenkie de Jong in Nederlands elftal

“Het doet mij een beetje denken aan Johan Cruijff, die in het verleden aandacht schonk aan spelers die een meerwaarde hadden. Dat doet Gullit nu ook vind ik. Hij tart hem op een positieve manier”, constateert Van Gelder in De Oranjezomer. “Hij heeft natuurlijk in zijn interlands nog niet waanzinnig veel gescoord. Ook bij Barcelona scoort hij niet veel. Hij zakt steeds verder terug eigenlijk en wordt vaak in de laatste linie opgesteld, maar hij is een fantastische voetballer die een meerwaarde heeft en op het middenveld mensen kan uitspelen waardoor je een overtal kan krijgen.”

Wesley Sneijder is het daar niet mee eens. “Dat vergeten we nog wel eens in Nederland, dat Frenkie geen tien is. Ik vind hem meer een zes en een controleur die een verbindingsspeler moet zijn. Je kan niet verwachten dat hij bij Virgil van Dijk de bal ophaalt, het hele veld over dribbelt en de bal vervolgens in de winkelhaak schiet of een assist geeft. Dat kan je gewoon niet verwachten. Ik vind Frenkie totaal geen nummer tien, maar goed…”

De rest van de kritiek vindt Sneijder wél terecht. “Hij is niet constant genoeg geweest in de afgelopen jaren. Hij heeft een fantastisch jaar gehad bij Ajax, daar heeft hij een hele mooie transfer mee verdiend. Alleen als je kijkt naar de afgelopen jaren, dan is Frenkie ook heel vaak geblesseerd geweest. Dat gaat toch aan je vreten.” De Jong ‘is geen Arjen Robben’, weet Sneijder. “Die is ook de helft van zijn carrière geblesseerd geweest, maar heeft wel veel wedstrijden beslist zowel voor de nationale ploeg als voor zijn clubs. Op het WK stond hij er en was hij bepalend. Die pech heeft Frenkie. Het is een grote voetballer, maar dat mogen we niet van hem verwachten.”

Frenkie als ’10’?

  • Doen
  • Niet doen
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie