Slot sprak al met Van Dijk en laat zich uit over toekomst Feyenoord

Foto: Slot sprak al met Van Dijk en laat zich uit over toekomst Feyenoord

Arne Slot heeft al contract met Virgil van Dijk en andere spelers van Liverpool gehad. Dat laat hij weten in een interview met het clubkanaal, waar hij ook met respect over Feyenoord – en de toekomst van de Rotterdammers – sprak.

De nieuwe trainer van Liverpool geeft zijn eerste interview in Engelse dienst

Slot is een echt aan de slag gegaan bij Liverpool. Hij heeft de grote schoenen van Jürgen Klopp te vullen. “Als iemand voor negen jaar bij een club heeft gezeten, dan wil je alles weten. Je wil dingen van spelers weten en van de staf, maar daar ook je eigen mening over vormen. Hij heeft echt geweldig werk geleverd hier”, begon Slot, die erg waardeerde hoe Klopp hem behandelde. De manager zong zelfs de naam van Slot bij zijn afscheid op Anfield. “Hij zei zelfs in de media dat hij mijn grootste fan gaat worden, volgens mij. Dat zie je niet vaak. Het zegt veel over hem en hoe hij is.”

Slot heeft contact gehad met een aantal Liverpool-spelers maar wil nog niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. “Ik zou het ook fijn vinden als mijn opvolger zou wachten totdat ik weg ben. Maar ik heb contact gehad met Virgil, dat was natuurlijk makkelijk. Ook met een paar anderen”, aldus Slot.

“Sommigen zijn bezig aan het EK of bereiden zich voor op de Copa América. De beste manier is om een zekere afstand te houden, maar om ook geïnteresseerd te zijn”, vervolgde Slot, die Oranje op een verkapte manier succes wenste. “Hopelijk gaan de Nederlanders zo lang mogelijk wegblijven. Daarna kunnen we elkaar ontmoeten.”

Feyenoord

Slot neemt na drie succesvolle seizoenen afscheid van Feyenoord, waar hij al eerder kon vertrekken. “Ik had het gevoel dat mijn tijd er toen nog niet op zat. Nu zijn we kampioen geworden, hebben we de beker gewonnen en gaan ze voor de tweede keer de Champions League in. De waarde van de selectie is anders”, stelde de oefenmeester, die weet dat opvolger Brian Priske in een warm bad is beland. “Feyenoord is op een goede manier achtergelaten en de nieuwe coach stapt binnen in een goede cultuur met een goed team.”

De juiste aanpak met zijn nieuwe spelers?

  • Absoluut
  • Mwah..
389+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie