Slot over toekomst: “Er zijn clubs waar je geen nee tegen kunt zeggen”

Foto: Slot over toekomst: “Er zijn clubs waar je geen nee tegen kunt zeggen”

Arne Slot is met Feyenoord aan geweldig seizoen bezig, waardoor er de nodige interesse is ontstaan voor de trainer. In het ESPN-programma Mirror Talk laat hij weten dat een vertrek in de zomer tot de mogelijkheden hoort. Slot ziet in De Kuip nog vele uitdagingen, maar erkent dat hij tegen sommige clubs geen nee kan zeggen.

Slot vertelt over Feyenoord en zijn toekomst

In gesprek met Kenneth Perez vertelt Slot als eerst welke coach hij als voorbeeld ziet. “Als ik aan een trainer denk, dan denk in aan Guardiola. Dus dat het een trainer is die zijn ploeg dusdanig laat voetballen dat ik er plezier in heb om naar te kijken en dat je ook heel nadrukkelijk ziet dat spelers beter worden onder een trainer. Het is mijn overtuiging dat een trainer mensen beter kan maken. Daar sta ik ook elke dag voor op, om zowel het team als het individu beter te maken”, klinkt het.

Slot werd gevraagd naar zijn mindere punten. “Als ik dat voor mezelf kan bedenken is dat ‘s morgens bij elkaar komen en gewoon eens een half uur prietpraat te hebben. Ik wil niet zeggen dat dat helemaal niet aan mij besteed is, maar ik wil wel graag snel ‘to the point’ komen. Het is overigens niet dat ik nooit vraag hoe het met jongens hun zoons gaat, want ik geef wel echt om die jongens. Ik hoop dat ze vinden dat ik een goede trainer ben, maar ook dat ze zeggen ‘ik vind het een fijn iemand als persoon'”, zegt de 44-jarige oefenmeester.

Uiteraard komt ook de toekomst van Slot ter sprake. Ziet hij een logische vervolgstap? “Daar is niet heel veel in mogelijk, omdat Feyenoord al een hele grote en hele mooie club is en wij in Europa al hartstikke goed meedoen. Op een gegeven moment komt er ook wel een moment dat je gaat denken van: ‘laten we eens kijken of je in het buitenland ook op een bepaalde manier kan spelen’.” Slot kan niet bevestigen of dat komende zomer al gebeurd. “Dat zou natuurlijk kunnen. Er zijn altijd clubs dat wanneer die voorbij komen waartegen je, als het aan mij zou liggen, geen nee tegen kunt zeggen.”

Interesse Leeds

Afgelopen winter kwam Leeds voor Slot, maar de trainer uit Overijssel vond dat de interesse op het verkeerde moment kwam. “Leeds vond ik ook een hele mooi club, maar het moment midden in het seizoen waarin je voor Feyenoord nog zoveel hebt om voor te spelen dan vond ik dat geen goed moment om naar Leeds te gaan. Er is natuurlijk ook nog heel veel uitdaging om gewoon bij Feyenoord te blijven. Los van de uitdaging die nog bij Feyenoord ligt, heb ik ook al vaker gezegd dat het gezin-technisch gezien ook wel beter zou zijn om nog even hier te blijven.”

Iets tastbaars winnen

Een geslaagde periode als trainer van Feyenoord kan volgens Slot maar op één manier. “Wij als staf en spelers willen wel heel graag iets tastbaars aan deze twee jaar overhouden. Dat probeer ik ook wel altijd een beetje op te roepen in de groep, dat gevoel. Ik denk ook dat ik niet nog meer waardering vanuit de supporters in Rotterdam kan krijgen dan dat ik nu heb. Dat is ook best beangstigend soms, dat je denkt ‘oké’, ze schrijven me dingen toe die ik echt niet waar kan maken.”

Verwacht je dat Slot vertrekt komende zomer?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, hij blijft nog minimaal een jaar
518+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
44+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
259+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
89+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
766+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
352+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
751+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
338+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie