‘Slot kan misschien wel meer van Mourinho leren’

Foto: ‘Slot kan misschien wel meer van Mourinho leren’

Arne Slot kreeg afgelopen week na de 4-1 nederlaag tegen AS Roma een flinke uitbrander van José Mourinho. De oefenmeester stelde hem in de catacombe dat hij vaker naar de Italiaanse club moest kijken dan hij in het verleden deed. Volgens Süleyman Özturk had de Portugees enigszins gelijk.

Kritiek op Slot

Slot speelt al twee seizoenen met Feyenoord aanvallend voetbal en is daar zeer succesvol mee. De hoofdtrainer liet al eerder vallen dat hij veel opsteekt van de speelwijzen van Napoli en Manchester City, waarvan hij gedeelten van wedstrijden veelvuldig aan zijn spelers laat zien. Het was tegen het zere been van Mourinho, die vond dat AS Roma eveneens knap presteert.

Toen hij in de kwartfinale van de Europa League met zijn team afrekende met Feyenoord, kon Mourinho zijn emoties niet langer inhouden. “Het is de emotionele ontlading van een man die een voetbalwedstrijd benadert als een gevecht op vele fronten”, stelt de journalist van Voetbal International in zijn column. “Alles kan munitie zijn voor zijn ploeg en dus ook het feit dat Slot zich uitte als Guardiola-adept.”

Özturk heeft dan ook een tip voor Slot. “Wellicht helpt het de boosheid en het onbegrip richting de Special One te laten varen en niet met de dooddoener te komen dat mooi voetbal op de lange termijn altijd wint van een minder sprankelende spelopvatting. Het is de grootste onzin die er bestaat. Slot kan net zo veel of misschien wel meer leren van Mourinho dan van Pep Guardiola.”

Halve finale Europa League

Door de overwinning van AS Roma staat de club in de halve finale van het Europese bekertoernooi, waarin het Bayer Leverkusen treft. In de andere halve finale staan Sevilla en Juventus tegenover elkaar. De winnaars van beide duels treffen elkaar op 31 mei in Boedapest, waarbij ze het in de Puskás Aréna tegen elkaar opnemen.

Wat moet Slot na het seizoen doen?

  • Vertrekken
  • Blijven
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie