Sky Sport: De Ligt op weg naar de uitgang

Foto: Sky Sport: De Ligt op weg naar de uitgang

Matthijs de Ligt vertrekt deze zomer mogelijk alweer bij Bayern München, zo meldt Sky Sport. Het Duitse medium stelt dat de centrale verdediger zeer ontevreden is over zijn huidige rol.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ontevreden De Ligt bij Bayern München

Anderhalf jaar geleden kwam De Ligt voor 67 miljoen euro over van Juventus. De Nederlander kreeg bij Bayern München veel vertrouwen, maar dat veranderde toen Thomas Tuchel als hoofdtrainer aan het roer kwam te staan. Sindsdien zit hij veelal op de reservebank en lukt het hem niet om zichzelf in het basisteam te knokken.

Dat heeft voor een belangrijk gedeelte met zijn concurrentie te maken. Met Kim Min-jae en Dayot Upamecano beschikt Bayern München namelijk over twee spelers die uitstekend in het centrum kunnen spelen. Het lukte De Ligt niet om de kansen die hij kreeg te pakken, wat mede kwam door de knieblessure die hij opliep.

Achter de schermen zou het clubbestuur intussen bezig zijn met een nieuwe centrale verdediger, waarmee De Ligt zijn kansen op speeltijd minder ziet worden. Dit voetbaljaar kwam hij vooralsnog slechts in 12 officiële wedstrijden in actie, waarvan zevenmaal als basisspeler. Het zorgt voor veel onvrede bij De Ligt.

Serieuze interesse van Manchester United

Bij een passend bod zou De Ligt komende zomer daarom bereid zijn om te vertrekken. Naar verluidt staat het Manchester United van Erik ten Hag in de startblokken om hem te strikken. De Engelse topclub zal dan echter wel diep in de buidel moeten tasten: De Ligt beschikt in Duitsland nog over een contract tot medio 2027.

Is De Ligt goed genoeg voor Bayern München?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie