‘Shock in Oranje-opstelling tegen Frankrijk’

Foto: ‘Shock in Oranje-opstelling tegen Frankrijk’

Kiest bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal tóch voor een 5-3-2-formatie tegen Frankrijk? Een tijdlang was het dé formatie van Oranje, onder Louis van Gaal en later viel Koeman er ook weer op terug, na een aantal interlands die volledig de mist in gingen met 4-3-3. Het is niet uitgesloten dat 5-3-2 nu toch weer van stal wordt gehaald.

Gooit Ronald Koeman opeens formatie om?

Wesley Sneijder zei eerder vandaag in De Telegraaf: “Ik vind dat Nederland in de eerste wedstrijd (2-1 tegen Polen, red.) een uur lang goed speelde en denk dat het elftal gebaat is bij vastigheid. Toch zou ik een uitzondering maken en de komende wedstrijd teruggaan naar 5-3-2 of 3-5-2, hoe je het ook wilt noemen.”

“Een 5-3-2-systeem zou ten koste kunnen gaan van Xavi Simons, waardoor je voorin met Memphis Depay en Cody Gakpo gaat spelen”, vervolgde de oud-spelmaker. “Micky van de Ven of Ian Maatsen kun je dan opstellen als linker wingback. En het middenveld zou ik zo laten als het was, waardoor Joey Veerman een kans krijgt om zich te revancheren.”

4-3-3, 5-3-2 en weer 4-3-3

Bij zijn ‘Oranje-comeback’ koos Koeman meteen weer voor 4-3-3, om daar later toch weer op terug te komen. Hij had het toen over een gebrek aan ontwikkeling: “Ik heb dat te weinig gezien. We hebben met Oranje nog niet kunnen brengen wat we wilden en we hebben het materiaal om met drie verdedigers te spelen, daarom kies ik hiervoor. We wilden terug naar 4-3-3, maar dan moet er wel resultaat en ontwikkeling zijn. Dat was er te weinig.”

Voorafgaand aan het EK 2024 ging de bondscoach opnieuw terug naar 4-3-3 en Stefan de Vrij zei daar onlangs over op een persconferentie: “Met vier verdedigers is er meer duidelijkheid, denk ik.” Het is wel duidelijk dat de internationals zich liever niet aan willen passen aan Frankrijk, maar dat beschikt over dusdanig veel offensieve stootkracht (zeker als Kylian Mbappé meedoet ondanks zijn gebroken neus) dat Koeman zich mogelijk genoodzaakt voelt om het tóch te doen. Verwachten wij dat ook daadwerkelijk? Pak onze vermoedelijke opstelling erbij!

Aanpassen?

  • Doen
  • Alsjeblieft niet
3255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie