‘Schuldbewuste’ Van Dijk reageert op Oranje-kritiek

Foto: ‘Schuldbewuste’ Van Dijk reageert op Oranje-kritiek

Virgil van Dijk schoof vrijdagochtend aan op een persmoment van Oranje. De aanvoerder van Oranje toonde zich opvallend kwetsbaar en ging in op de kritiek die hij heeft gekregen van de buitenwacht. Onder meer Marco van Basten liet zich wederom hard uit over Van Dijk.

Van Dijk reageert op kritiek en wil verbetering laten zien met Oranje

Van Dijk vond het niet meer dan logisch dat hij aanschoof op het persmoment. “Het spreekt voor zich dat ik de verantwoordelijkheid nu moet nemen. We hebben de laatste 48 uur veel gesproken en er zijn harde woorden gevallen. Dat is natuurlijk nodig, want er is zeker het een en ander gebeurd. Voor mijn gevoel heeft het geholpen, maar het is wel écht tijd om dat te laten zien.”

De routinier, die donderdagavond ook nog door Herman Brusselmans werd gefileerd, begrijpt ook dat er op zijn eigen optreden veel kritiek is geweest. “Het is volkomen logisch. Ik ga daar ook mee aan de slag. Ik neem het mezelf ook kwalijk. Ik ben namelijk niet gek, ik weet wanneer het beter moet. Daar werk ik dan ook aan. Dat is de basis om ook beter te worden.”

Van Dijk houdt vertrouwen in Oranje

Van Dijk heeft echter het volste vertrouwen erin dat hij en Oranje het tij kunnen keren na de deceptie tegen Oostenrijk. “De afgelopen wedstrijd was absoluut niet mijn beste, maar persoonlijk is dat dit seizoen nog niet vaak gebeurd. Voor mij is het belangrijk dat het nu ook stopt. Dat is de verantwoordelijkheid die ik nu neem. Die verantwoordelijkheid is heel groot, vooral bij Oranje. En de kritiek raakt me dan ook wel.” Tegen Roemenië wil de verdediger zich dan ook tonen. “In Engeland zeg je lead by example, niet bij het dragen van je aanvoerdersband. Ik had de afgelopen wedstrijd meer moeten brengen. Dat moet ik nu dinsdag maar eens laten zien.”

Is Van Dijk wel een goede aanvoerder voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie