‘Rob Rensenbrink beste voetballer aller tijden’

Soccernews

[img align=left]uploads/rensenbrink (custom).jpg[/img]Rob Rensenbrink is door het Belgische voetbalblad Sport-Voetbal Magazine gekroond tot beste inheemse voetballer aller tijden. Een tiental Belgische (ex-)coaches, waaronder Georges Heylens, Jan Ceulemans, Georges Leekens, Paul Van Himst en Wilfried Van Moer kozen unaniem voor [i]het Slangenmens[/i].

De 59-jarige Rensenbrink reageerde verheugd op de ietwat late beloning op zijn voetbalcarriere. ”Ik zal er wel niks voor krijgen, maar zoiets is toch altijd leuk.”

”Ik denk dat ik wel iets heb betekend in België. Het grootste deel van mijn carrière speelde ik bij Anderlecht en heb daar toch mijn mooiste jaren meegemaakt.”

Waar menig voetballer wiens roots bij onze zuiderburen heeft liggen tegenwoordig voor de Nederlandse competitie kiest was het vroeger soms andersom. ”Er liepen natuurlijk meer goede Nederlanders rond. Arie Haan, Nico de Bree, Jan Mulder en Peter Ressel zijn zo maar een paar namen die mij te binnen schieten.”

[i]Robbie[/i] had hevige concurrentie voor de titel. Tweevoudig Gouden Schoen-winnaar Pär Zetterberg uit Zweden eindigde op de tweede plek. De Spanjaard Juan Lozano, die de derde plaats moet delen met de Nederlanders Simon Tahamata en Johan Boskamp. Jan Mulder eindigde als zesde, Arie Haan samen met anderen als negende.

Rensenbrink kwam eerst uit voor de Amsterdamse clubs OVVO, OSV en DWS waar hij een tranfer naar Club Brugge verdiende. Daarna kwam hij uit voor Anderlecht en het Amerikaanse Portland Timbers, hij sloot zijn carriere af bij het Franse Toulouse.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie